Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Όταν οι εργαζόμενοι διαλέγουν τις καλύτερες εταιρείες

Ποιες προσφέρουν το καλύτερο περιβάλλον, αμοιβές και ευκαιρίες. Αναδείχτηκαν με τη μυστική ψήφο των υπαλλήλων τους.

Του Κώστα Φαρμάκη 

Τι κάνει μια εταιρεία ιδανικό εργασιακό περιβάλλον; Οι αμοιβές είναι ένα μόνο στοιχείο. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι σχηματίζουν εικόνα ανάλογα το προσωπικό με το οποίο συνεργάζονται, τις ευκαιρίες καριέρας εντός της εταιρείας, ακόμα και το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Το Glassdoor είναι ένα site αναζήτησης εργασίας όπου, επιπλέον, οι εργαζόμενοι αξιολογούν ανώνυμα τις εταιρείες καταθέτοντας στοιχεία για αμοιβές, εργασιακό περιβάλλον, συνθήκες και οτιδήποτε άλλο δίνει μια σαφή εικόνα του τι συμβαίνει στο εσωτερικό της.

Το Glassdoor ζήτησε από τους εργαζόμενους-μέλη του να αξιολογήσουν τις εταιρείες τους, όλες με δυναμικό άνω των 1.000 ατόμων. Έλαβε περισσότερες από 800.000 απαντήσεις επί έναν ολόκληρο χρόνο, ξεχώρισε τις πιο αντιπροσωπευτικές και μας τις παρουσιάζει.



GOOGLE

Οι αμοιβές είναι υψηλές και τα προνόμια αξιοζήλευτα, αλλά «η ικανοποίηση είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν ξέρεις πως η δουλειά σου χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες. Χρήσιμες εφαρμογές που κάνουν τους ανθρώπους χαρούμενους», έγραψε ένας εργαζόμενος.





BAIN & COMPANY

Οι άνθρωποι και το κλίμα εδώ είναι απίστευτοι, γράφει ένας υπάλληλος. «Ένα υπέροχο μείγμα ευφυίας και μετριοφροσύνης που δεν βρίσκεις σε καμία άλλη από τις κορυφαίες εταιρείες συμβούλων»





NESTLE PURINA PETCARE

«Ανεξάντλητες ευκαιρίες που μόνο μια πολυεθνική αυτού του μεγέθους μπορεί να σου προσφέρει».






F5 NETWORKS

«Οι ικανότητές μου βελτιώνονται και υπάρχει πάντα χώρος για επαγγελματική εξέλιξη για προγραμματιστές που δεν επιθυμούν να περάσουν στο ανώτερο μάνατζμεντ», γράφει ο υπάλληλος της εταιρείας επιχειρηματικού software και hardware.





BOSTON CONSULTING GROUP

«Οι καλύτεροι και εξυπνότεροι από κάθε πεδίο και από κάθε background δημιουργούν ένα πραγματικά εξαιρετικό περιβάλλον και μια μοναδικά παραγωγική ατμόσφαιρα».




CHEVRON

Οι υπάλληλοι της πετρελαϊκής εταιρείας είναι κατευχαριστημένοι από τις αμοιβές, τα προνόμια και το άψογο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.




HEB

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ είναι «Μια από τις ελάχιστες στο χώρο της που σέβεται και νοιάζεται πραγματικά για τους υπαλλήλους της».




IN-N-OUT BURGER

Η αλυσίδα fast food ξεχωρίζει από τις ομοειδείς της καθώς, όπως καταθέτουν οι εργαζόμενοι, «πληρώνει πολύ καλά» και παρέχει «καταπληκτικό ωράριο».





MCKINSEY & COMPANY

Η εταιρεία συμβούλων ξεχωρίζει καθώς διαθέτει «εκπληκτική ομάδα» που «νοιάζεται και είναι πανέξυπνη».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου