Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Βλέψεις για τον αμερικανικό στρατό έχει η μαστίχα Χίου

Με πολυεθνικούς φαρμακευτικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού συζητά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα στελέχη της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου προκειμένου να ξεκινήσουν την προμήθειά τους με το θαυματουργό προϊόν.

Οι συζητήσεις αυτές γίνονται με την Ferndale Laboratories, η οποία προμηθεύει τον αμερικανικό στρατό με ειδικά επιθέματα για τραύματα. Λόγω της δυνατότητας επούλωσης τραυμάτων που έχει η μαστίχα Χίου στα πλάνα της πολυεθνικής είναι να δημιουργήσει επιθέματα που θα περιέχουν το σχετικό σκόνη από το παγκοσμίως γνωστό ελληνικό προϊόν. 

Παράλληλα η ΕΜΧ βρίσκεται σε συζητήσεις με την Νutricology που είναι φαρμακευτική με δράση στα παραφαρμακευτικά σκευάσματα, ενώ την προοπτική συνεργασίας συζητά και με την μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία στα συμπληρώματα διατροφής την ΚΕΙ 

Tην ίδια στιγμή κινητικότητα υπάρχει και στην εσωτερική αγορά, καθώς καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας λένε ότι αρκετές ελληνικές εταιρείες ετοιμάζουν σκευάσματα με το μαγικό προϊόν αναγνωρίζοντας τις ευεργετικές του ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μεταξύ των εταιρειών που ήδη προμηθεύονται μαστίχα Χίου την οποία και χρησιμοποιούν σε κάποια σκευάσματά τους είναι η Lavipharm και η Power Health. Στους νέους φαρμακευτικούς συνεργάτες της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου αναμένεται να συμπεριληφθούν τη νέα χρονιά η Φαμάρ αλλά και η ELPEN που ήδη βρίσκεται σε φάση δοκιμών. 

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε ότι η μαστίχα Χίου αποτελεί πια αναγνωρισμένο στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης της UNESCO έκανε δεκτή τη σχετική υποψηφιότητα. 

Η τιμολόγηση της παραδιδόμενης μαστίχας, καθορίζεται ανά κιλό σύμφωνα με την καθαρότητά της (πίτα- χονδρή - ψιλή - κουκούρι) και κυμαίνεται από 100 ευρώ μέχρι και 120 ευρώ. Όταν όμως μιλάμε για μαστιχέλαιο τότε η τιμή του και λόγω της επεξεργασίας που γίνεται στο προϊόν είναι κατά πολύ υψηλότερη. Σύμφωνα με τον κ. Ε. Μονίαρο, η τιμή του κιλού μαστιχέλαιου -που χρησιμοποιείται κατά βάση στα τρόφιμα και τα καλλυντικά- φθάνει και τα 2.100 ευρώ. 



Δέσποινα Καραγιαννοπούλου, από REPORTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου