Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Οι 50 καλύτερες εταιρείες για εργασία παγκοσμίως


Μια διαφορετική έρευνα που δεν βασίζεται σε απευθείας αξιολόγηση συνθηκών εργασίας και μισθολογικών απολαβών είναι αυτή που δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Glassdoor» με θέμα τις 50 καλύτερες εταιρίες του κόσμου για να δουλέψει κάποιος.

Το εν λόγω site φιλοξενεί ανώνυμα σχόλια υπαλλήλων για τις εταιρίες στις οποίες εργάζονται και με βάση αυτά δημοσίευσε τη σχετική λίστα, για την ιεράρχηση της οποίας έλαβε υπόψιν την ποιότητα, την ποσότητα και τη «συνοχή» των απόψεων του υπαλληλικού προσωπικού.

Το κοινό στοιχείο με τις αντίστοιχες έρευνες που δημοσιεύουν κάποια περιοδικά όπως το «Forbes» είναι η κυριαρχία της «Google». Στη δεύτερη και ένατη θέση βρίσκονται δύο εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων («Bain & Company», «McKinsey & Company»), ενώ στην τρίτη η Nestlé Purina, θυγατρική της Nestle με έδρα το Σεντ Λούις του Μισούρι, η οποία εμπορεύεται τροφές και είδη κατοικίδιων ζώων.

Ακολουθούν οι «F5» (εταιρία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής), η «BGG» που προσφέρει κάθε πληροφορία για πάνω από 74.000 ηλεκτρονικά και επιτραπέζια παιχνίδια και η ενεργειακή εταιρία «Chevron». Στην 7η θέση είναι η αλυσίδα σούπερμαρκετ του Τέξας «HEB» και στην 8η η επίσης αμερικανική φίρμα fastfood «In-N-Out» με ειδίκευση στα burger, ενώ τη 10αδα κλείνει η εταιρία παροχής υγιεινής και ιατρικής έρευνας «Mayo Clinic».

Στη 13η θέση συναντάμε το «Facebook», στην 22η την «Apple» και αμέσως πιο κάτω το «Linked in». Η «Nike» είναι στην 25η, δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, οι «Ford» και «Toyota» λίγο πάνω από το νούμερο 40 (35η και 37ή αντίστοιχα), ενώ το ειδησεογραφικό δίκτυο «Espn» μπαίνει ως 48η εταιρία στη λίστα, υπερέχοντας κατά δύο θέσεις της «Disney Parks».

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου