Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Χωρίς δημοτικά τέλη για 3 χρόνια οι νέοι επιχειρηματίες του Δήμου Κορδελιού


Απαλλαγμένοι από τα δημοτικά τέλη, για τρία χρόνια, θα είναι όλοι οι επιχειρηματίες, ηλικίας κάτω των τριάντα πέντε ετών, που δραστηριοποιούνται στον δήμο Ελευθερίου Κορδελιού - Θεσσαλονίκης, ενώ μειώσεις 6,5% στις κατοικίες και 21% στα καταστήματα, καθώς επίσης πλήρη εξορθολογισμό των δημοτικών τελών για το 2015, ψήφισε η νέα δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρο Σούλα, η ρύθμιση έπρεπε να γίνει «απ' όταν δημιουργήθηκε ο νέος δήμος, με την εφαρμογή του Καλλικράτη, ώστε να εναρμονιστούν τα δημοτικά τέλη ως ενιαία και όχι να υπάρχουν άλλα στα σπίτια και τα καταστήματα στο Ελευθέριο Κορδελιό και άλλα δημοτικά τέλη στα σπίτια και τα καταστήματα του Ευόσμου».

Έτσι, οι νέοι επιχειρηματίες απαλλάσσονται των δημοτικών ανταποδοτικών τελών για 3 χρόνια από την έναρξη της επιχείρησης τους, ενώ οι οι νέες επιχειρήσεις ( ανεξαρτήτως ηλικίας ) φυσικών ή νομικών προσώπων απαλλάσσονται των δημοτικών τελών για 12 μήνες από την έναρξη της επιχείρησης.

Αντίθετα, αυξάνονται κατά ποσοστό 50% περίπου τα δημοτικά τέλη σε Τράπεζες , Επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας, αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου