Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Κατάρτιση για 1.600 αθλητές

                                   Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των αθλητών μετά το τέλος της αθλητικής καριέρας τους

Ενα νέο ενδιαφέρον πρόγραμμα εξ αποστάσεως κατάρτισης για 1.600 εν ενεργεία και παλαιούς αθλητές υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με τα τμήματα ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Επιτροπής Αθλητών με τίτλο «Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών - Αθλητριών», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του υπουργείου Παιδείας.

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των εν ενεργεία και παλαιών αθλητών στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους ζωής, μετά το πέρας της αθλητικής τους καριέρας, και η αξιοποίηση των γνώσεών τους στις κατευθύνσεις:

• Αθλητικές Επιστήμες, και

• Επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 100 ωρών, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που απαιτείται για την προετοιμασία και μελέτη και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές δράσεις. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν την κατεύθυνση σπουδών που επιθυμούν, καθώς και τις θεματικές ενότητες που τους ενδιαφέρουν.

Σκοπός του είναι η απόκτηση από τους καταρτιζόμενους μιας δεύτερης επιτυχημένης καριέρας ως προπονητές - εκπαιδευτές, διοικητικά στελέχη-μάνατζερ σε αθλητικούς οργανισμούς ή ως επιχειρηματίες στον αθλητισμό και άλλους συναφείς τομείς. Το πρόγραμμα δεν επιβαρύνει οικονομικά τους συμμετέχοντες.

Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 31 Ιανουαρίου 2015 στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος,http://www.dualathletescareer.gr/index.php/2-uncategorised/11-dipli-stadiodromia-athlitwn.


Κατερίνα Κυρίτση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου