Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Οι εταιρείες που έχουν το μπαρ… in house

Τα corporate bars εταιρειών όπως η Bacardi ή η Diageo είναι ένα μυστικό για λίγους. Ρίχνουμε μια ματιά στα ενδότερά τους.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν καντίνα ή εστιατόριο, όμως μερικές έχουν πλήρη, καλόγουστα και εξοπλισμένα μπαρ διαθέσιμα στους υπαλλήλους τους. Η βιομηχανία αλκοολούχων ποτών παίρνει τόσο στα σοβαρά την εμπειρία του πελάτη, που φτιάχνει μπαρ μέσα στις εγκαταστάσεις των γραφείων της. Χρησιμοποιούνται όχι μόνο για χαλάρωση, αλλά για παρουσιάσεις, συναντήσεις με επισκέπτες προερχόμενους εκτός πόλης, εκδηλώσεις, ακόμα και πάρτι όπου παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες και μεγάλα γεγονότα. Ας δούμε μερικά από αυτά.



DIAGEO

Στα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη, το μπαρ διαθέτει εντυπωσιακή συλλογή από ουσίκι Johnnie Walker, βότκα Smirnoff, τεκίλα Don Julio κ.ά. Κάθε εβδομάδα διοργανώνεται pub night για τους υπαλλήλους, ενώ ο χώρος διατίθεται για πριβέ πάρτι.




HEINEKEN

Στο Μανχάταν, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας για τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Φτιάχτηκε το 2010, σερβίρει draft μπίρα από τις περισσότερες ετικέτες της φίρμας και στο πίσω μέρος έχει μπουκάλια από τις περισσότερες από τις 170 του portfolio της. Στον κεντρικό χώρο έχει επιτραπέζια ποδοσφαιράκια.





PERNOD RICARD

Το τεράστιο μπαρ της γαλλικής εταιρείας στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στην Park Avenue και έχει καταπληκτική θέα σχεδόν σε όλη την πόλη. Με κεντρικό σύνθημα «κάνε έναν νέο φίλο κάθε μέρα» η φιλοσοφία του είναι εμφανής. Στα ράφια Absolut vodka, Chivas Regal, Glenlivet Scotch whisky κ.ά. Εδώ διοργανώνονται από γευσιγνωσίες μέχρι συνεντεύξεις για πρόσληψη.




CAMPARI

Τα γραφεία της στο Σαν Φρανσίσκο σχεδιάστηκαν από την ίδια εταιρεία που σχεδίασε εκείνα της Google. Τα τεράστια παράθυρα έχουν θέα στον κόλπο και στα ράφια φιγουράρουν, μεταξύ άλλων, φιάλες βότκα Skyy και Wild Turkey bourbon. Εκεί βρίσκεται και ένα εργαστήριο με mixologists που δημιουργούν και δοκιμάζουν συνεχώς νέες ιδέες και γεύσεις.




BACARDI

Λίγο έξω από το Μαϊάμι, άνοιξε το 2009 και χρησιμοποιείται για εταιρικά events, mixology sessions, happy hour για τους υπαλλήλους και παρουσιάσεις νέων προϊόντων. Στα ράφια Bacardi, βότκα Grey Goose, ουίσκι Dewar’s και τζιν Bombay Sapphire.




CONSTELLATION BRANDS

Ο όμιλος αντιπροσωπεύει πολλές μάρκες ποτών. Το μπαρ βρίσκεται στα γραφεία της στη Νέα Υόρκη και είναι χώρος συνάντησης και εκδηλώσεων,




THE DISTILLED SPIRITS COUNCIL OF THE UNITED STATES

Δεν είναι ακριβώς εταιρεία, αλλά η ομοσπονδία των εταιρειών αλκοολούχων ποτών. Το μπαρ της στην Ουάσινγκτον λέγεται The 1797 Lounge και τιμά τη χρονιά κατά την οποία ο Τζορτζ Ουάσινγκτον άρχισε να ασχολείται με την παραγωγή ουίσκι. Εδώ πίνουν γερουσιαστές, υπουργοί και πολιτικοί παράγοντες. Υπάρχει, μάλιστα, ένα section με ποτά από κάθε πολιτεία, ώστε ο αντιπρόσωπος να μπορεί να επιλέξει να πιει κάτι από την εκλογική του περιφέρεια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου