Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Οι καλύτεροι CEOs του κόσμου, σύμφωνα με τους υπαλλήλους τους

Οι πιο αγαπητοί, αυτοί με τον καλύτερο χαρακτήρα, εκείνοι που χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί τους.

Του Κώστα Φαρμάκη

Στο site εύρεσης εργασία Glassdoor www.glassdoor.com μπορεί κανείς να δει, μεταξύ άλλων, «εσωτερικές» πληροφορίες για πολλές εταιρείες, πληροφορίες που καταγράφουν -κυρίως ανώνυμα- οι ήδη εργαζόμενοι και αφορούν σε συνθήκες εργασίας, ύψος αμοιβών, ακόμα και τον χαρακτήρα των «αφεντικών».

Αυτή είναι η κατάταξή των CEOs σε μεγάλες εταιρείες, σύμφωνα με το ποσοστό ικανοποίησης που έχουν οι υπάλληλοί τους από τους ίδιους.


RENAUD LAPLANCHE, LENDING CLUB

CEO rating: 100%

Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία peer-to-peer δανεισμού

Η γνώμη των υπαλλήλων του: «Δεν έχω συναντήσει κανέναν εδώ μέσα που να μην πιστεύει πως αυτή είναι η καλύτερη δουλειά που είχε ποτέ».




TOM REILLY, CLOUDERA

Εταιρεία big data

CEO rating: 100%

Η γνώμη των υπαλλήλων του: «Η μέρα που κατασυμπάθησα τον Reilly ήταν όταν ήρθε στο τραπέζι μας στην καντίνα και συζήτησε μαζί μας. Εκεί μας είπε πως θέλει την εταιρεία να είναι ένα μέρος όπου οι υπάλληλοι “θα κάνουν αυτό που νομίζουν σωστό και θα ζητούν συγγνώμη αργότερα».




EVAN SPIEGEL, SNAPCHAT

Εφαρμογή photo messaging

CEO rating: 100%

Η γνώμη των υπαλλήλων του: «Εξαιρετική ηγετική ομάδα που εμπνέει την καινοτομία και τη δημιουργική σκέψη σε όλο το φάσμα του προϊόντος και της εταιρικής κουλτούρας».




DREW HOUSTON, DROPBOX

Υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud.

CEO rating: 99%

Η γνώμη των υπαλλήλων του: «Οι ιδρυτές είναι προσιτοί και φιλικοί και συμμετέχουν στο καθημερινό operation».





JACK DORSEY, SQUARE

Mobile payments

CEO rating: 97%

Η γνώμη των υπαλλήλων του: «Νιώθω ταυτόχρονα και την πρόκληση και την υποστήριξη. Τον εμπιστεύομαι ως ηγέτη, τόσο τον ίδιο όσο και την ηγετική ομάδα».





DANIEL EK, SPOTIFY

Υπηρεσίες streaming μουσικής

CEO rating: 93%

Η γνώμη των υπαλλήλων του: «Το μάνατζμεντ προσπαθεί πραγματικά να καταλάβει τι συμβαίνει πίσω από τη “βιτρίνα”. Αλλά πιστεύω πως είναι πολύ απασχολημένοι για να κατανοήσουν πως πρέπει να έχουν περισσότερη επαφή μαζί μας για να αποκτήσουν ακόμα καλύτερη αίσθηση του τι συμβαίνει».





BEN SILBERMANN, PINTEREST

Υπηρεσία αποθήκευσης και sharing φωτογραφιών και βίντεο

CEO rating: 92%

Η γνώμη των υπαλλήλων του: «Όποτε μιλάει ο Ben εντυπωσιάζομαι από την ικανότητά του να με εμπνέει και να μου δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης που εργάζομαι για αυτή την εταιρεία».





ALEX KARP, PALANTIR

Data analysis

CEO rating: 91%

Η γνώμη των υπαλλήλων του: «Οι άνθρωποι είναι κορυφαίαι. Η δουλειά μας είναι ικανοποιητική και μας γεμίζει, αφού τα προβλήματα που λύνουμε κάνουν πραγματικά τη διαφορά».





BRIAN CHESKY, AIRBNB

Υπηρεσίες ενοικίασης δωματίων και σπιτιών από ιδιώτες σε ταξιδιώτες

CEO rating: 85%

Η γνώμη των υπαλλήλων του: «Πανέξυπνοι άνθρωποι, αλλά με τεράστια εγώ. Οι νεώτεροι μάνατζερ νοιάζονται περισσότερο για το PR και για τη glamour εικόνα της εταιρείας».




ELON MUSH, SPACEX

Σχεδιάζει και κατασκευάζει διαστημικά οχήματα

CEO rating: 82%

Η γνώμη των υπαλλήλων του: «Ο Έλον αλλάζει γνώμη όλη την ώρα. Αλλά όλοι πιστεύουμε πως είναι cool να δουλεύεις για εκείνον γιατί έχει όραμα και θάρρος και θέλει να αλλάξει το μέλλον».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου