Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Απονεμήθηκαν οι διακρίσεις Επιχειρηματικής Αριστείας από την ΕΕΔΕ


Ο κ. Γιώργος Σκριμιζέας Γενικός Διευθυντής της Allseas Marine SA αναδείχθηκε Έλληνας QualityLeader για το 2014 κατά την απονομή των διακρίσεων στηΓιορτή της Επιχειρηματικής Αριστείας, «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2014» που διοργάνωσε στις 25 Νοεμβρίου η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τους σημαντικότερους θεσμούς που επιβραβεύουν την Αριστεία απονεμήθηκαν ακόμα οι Πιστοποιήσεις EFQMLevelsofExcellence, ΕΕΔΕ «Αιέν Αριστεύειν» και Investors in People, τιμητικές διακρίσεις σε επιχειρήσεις για τη Συνέπειά τους στην Επιδίωξη της Αριστείας, ενώ βραβεύθηκε και η ίδια η ΕΕΔΕ από τον EOQ.

Φωτο:Από αριστερά οι κ. Eric Janssens Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διοίκηση Ποιότητας (European Organisation for Quality Management (EOQ), Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Γιώργος Σκριμιζέας, Quality Leader of the Year 2014 - Γενικός Διευθυντής της Allseas Marine SA και Μίλτος Κοζάνης Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Έλληνα Quality Leader of the Year

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, είπε χαρακτηριστικά πως «στην ΕΕΔΕ πιστεύουμε με πάθος στην Αριστεία. Μια Αριστεία που δεν αποτελεί μια αόριστη αρετή αλλά ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Μια αδιάκοπη επιδίωξη και έναν δρόμο που φωτίζει κάθε φορά όλο και μακρύτερους προορισμούς στους οποίες οδηγούν οι καινοτομίες, οι νέες εξελίξεις, η βελτίωση των διαδικασιών και οι νέοι τρόποι εργασίας. Με την πεποίθηση αυτή η ΕΕΔΕ, πέραν αυτών των πιστοποιήσεων που προσφέρει, καταβάλει διαρκείς προσπάθειες για να συνδράμει -με το σύνολο των δραστηριοτήτων της- τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα μας και τους ανθρώπους τους στην πορεία τους προς Αριστεία. Και συνεπώς, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους».

«Σήμερα παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι θεσμοί που επιβραβεύουν την Αριστεία όλοι μαζί», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος τους ΔΣ της ΕΕΔΕ, «και ευχαριστώ όλους όσοι είναι παρόντες -που είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά- αλλά και τους συνεργάτες τους που μπορεί να μην είναι παρόντες, πιστεύουν όμως στην έννοια της αριστείας και εργάζονται γι’ αυτή». 

Στην εκδήλωση για την «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2014», που πραγματοποιήθηκε στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Τους παριστάμενους χαιρέτισαν ακόμα οι κ. Αθανάσιος Ρούλιας Γενικός Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ, Σωτήρης Λεοντάρης επικεφαλής του τομέα εμπορίου & επενδύσεων της Βρετανικής Πρεσβείας, Μίλτος Κοζάνης, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής Quality Leader of the Year και Eric Janssens, Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διοίκηση Ποιότητας (European Organisation for Quality Management (EOQ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκε η ΕΕΔΕ από τον EOQ για τη μακρόχρονη υποστήριξη και συνεχή συνεισφορά της στην καθιέρωση και εξέλιξη του θεσμού του Quality Leader στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας Quality Leader of the Year 2014, κ. Γιώργος Σκριμιζέας, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο, αναφέρθηκε συγκινημένος στη βαριά κληρονομιά των ανθρώπων που το έχουν λάβει στο παρελθόν (τέσσερις από τους οποίους αναδείχθηκαν και European Quality Leaders). Όπως είπε ακόμα «είναι επίσης πολύ σημαντικό διότι στην ναυτιλία, την οποία υπηρετώ τα 26 χρόνια της καριέρας μου, η έννοια της ποιότητας πέραν ενός ανταγωνιστικού προϊόντος ή υπηρεσίας σχετίζεται άμεσα με την ανθρώπινη ζωή. Πρέπει να ζούμε με την ποιότητα, την αγωνία για ποιότητα και να επενδύουμε συνεχώς στην ποιότητα, διαφορετικά το κόστος μπορεί να είναι μεγάλο» Ο κ. Σκριμιζέας αφού ευχαρίστησε την ΕΕΔΕ, όσους τον πρότειναν και εκείνους που τον επέλεξαν, αλλά και την οικογένειά του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ανθρώπους της εταιρείας του «που ενστερνίσθηκαν το όραμα και καθημερινά δουλεύουν γι’ αυτό. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να είμαι σήμερα εδώ και να παραλαμβάνω το βραβείο, κάτι το οποίο κάνω και για λογαριασμό τους. Τέλος, υποσχέθηκε να παραμείνει «δέσμιος των αρχών της ποιότητας».

Ακολούθως, οι υπόλοιπες διακρίσεις ήταν οι εξής: Το πιστοποιητικό Investors in People απονεμήθηκε στις εταιρείες: ALMI TANKERS S.A (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Ελπινίκη Στυλογιάννη, HR Manager), ATCARE LTD (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Νικόλαος Τυχόπουλος, Ιδρυτής & Γενικός Διευθυντής), BEING ESSENTIAL CONSULTING S.A. (το πιστοποιητικό παρέλαβαν οι κ. Χριστίνα Τσιλιμπώκου, Managing Director και Βαγγέλης Καραστέργιος, Chief Operating Officer), FOURLIS HOLDINGS S.A. (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Νατάσα Σπύρου, Group HR Director) και NSN HELLAS S.A. – MOBILE BROADBAND (MBB) (το πιστοποιητικό παρέλαβε η ομάδα μάνατζμεντ του Ελληνικού Κέντρου Τεχνολογίας NOKIA με επικεφαλής τον κ. Άρη Δρόση). Τη χάλκινη (bronze) διάκριση του «Investors in People» κατέκτησε για πρώτη φορά εταιρεία στη χώρα μας και την παρέλαβε η κ. Αναστασία Ηλιαδάκη (Οικονομική Διευθύντρια) για την ELBISCO S.A.

Επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 25 χρόνων από την ίδρυση του European Foundation for Quality Management (EFQM), αλλά και της αδιάκοπης προώθησης του Μοντέλου Αριστείας και των Αρχών του στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα από την ΕΕΔΕ, το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε να απονείμει τιμητική διάκριση στις παρακάτω επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για τη «Συνέπεια Επιδίωξης της Αριστείας» και την έμπρακτη δέσμευσή τους στο θεσμό των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας με την επαναλαμβανόμενη επιτυχή συμμετοχή τους:

- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

- ATHENIAN SEA CARRIERS LTD.

- INTRALOT A.E.

- SPRINT INTEGRATED MARKETING COMMUNICATIONS

- UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.

- VIVECHROM S.A.

Στη συνέχεια με το EFQM Committed to Excellence πιστοποιήθηκαν οι εταιρείες ASTELLAS PHARMACEUTICALS AEBE (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Ευστάθιος Γαβριελάτος Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας & Συμμόρφωσης), CYTA ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ Α.Ε./ Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Σπύρος Χριστοφίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών), LAMDA FLISVOS MARINA A.E. (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Δέσποινα Ψυχάρη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Εξυπηρέτησης Πελατών), ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ -ΙΚΥ (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Έφη Μπάσδρα Πρόεδρος Δ.Σ.), ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.- ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Γιώργος Κατσουράνης, Γενικός Διευθυντής), Τράπεζα Πειραιώς, Εργασίες Περιβαλλοντικής Τραπεζικής – Green Banking (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Ελένη Πριμικήρη, Διευθύντρια Εργασιών Περιβαλλοντικής Τραπεζικής).

Με το EFQM Recognised for Excellence–4 Αστέρων, διακρίθηκαν οι Β.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Μιχάλης Γκιουλμπαξιωτής Quality Management Officer) και ΙΟΥΛΙΑ & ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΕΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ δ.τ. INTERMED S.A. (το πιστοποιητικό παρέλαβαν οι κ. Ιουλία Τσέτη Διευθύνουσα Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος και Ειρήνη Τσέτη Πρόεδρος Δ.Σ.).

Με το EFQM Recognised for Excellence–5 Αστέρων διακρίθηκαν η VIVECHROM S.A. (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Αγάπη Ζιώγα, Quality & Business Excellence Manager) και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο Δρ. Αλέξανδρος Αντωναράς, Director of Institutional Excellence and Business Services).

Στις Εθνικές Πιστοποιήσεις Επιχειρηματικής Αριστείας ΕΕΔΕ «Αιέν Αριστεύειν» με την Υιοθέτηση των Αρχών Επιχειρηματικής Αριστείας διακρίθηκαν το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (ΙΚΥ), το ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.- ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η Τράπεζα Πειραιώς, Εργασίες Περιβαλλοντικής Τραπεζικής – Green Banking.

Με την Αργυρή Διάκριση για τη Επίτευξη των Αρχών Επιχειρηματικής Αριστείας πιστοποιήθηκαν οι επιχειρήσεις Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. και ΙΟΥΛΙΑ & ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΕΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ δ.τ. INTERMED S.A.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Χωριό της Επιχειρηματικής Αριστείας, όπου τους υποδέχτηκαν και μοιράστηκαν μαζί τους βέλτιστες πρακτικές και εμπειρίες από τη διαδρομή τους προς την Αριστεία οι επιχειρήσεις: Cyta Ελλάς, Edenred, Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, Essential, Intermed SA, Sprint Integrated Marketing Communications.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες Better Future και Κανδαράκης, χορηγοί επικοινωνίας η Ναυτεμπορική και το περιοδικό Manager, χορηγοί ηλεκτρονικής επικοινωνίας τα naftemporiki.gr και Global Sustain και τηλεοπτικός χορηγός το SBC TV.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου