Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινάει τη λειτουργία του το ελληνικό εμπορικό κέντρο στην Βουλγαρία


Τις πύλες του ανοίγει μέσα στην εβδομάδα το ελληνικό εμπορικό κέντρο Sofia Ring Mall στον περιφερειακό της βουλγαρικής πρωτεύουσας, του Ομίλου Φουρλή και στο οποίο μεταξύ των άλλων θα στεγάζεται και το ελληνικό πολυκατάστημα Notos Com. 

Το πολυκατάστημα Notos Com, το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων, θα έχει εμβαδό 6.000 τ.μ. και θα φιλοξενήσει περίπου 60 φίρμες ένδυσης, 20 φίρμες δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ, καθώς και 100 φίρμες επώνυμων καλλυντικών προϊόντων.

Σε ότι αφορά το Sofia Ring Mall, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 100.000 τ.μ., θα φιλοξενήσει συνολικά 200 καταστήματα (μεταξύ των οποίων τις αλυσίδες H&M, Piccadilly, Technomarket, Mr.Bricolage, Yavor, New Look, Intersport). Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό εμπορικό κέντρο στην βουλγαρική πρωτεύουσα αναπτύσσεται από joint venture εταιρία συμφερόντων του ομίλου Danaos (του επιχειρηματία Γ. Κούστα) και του ομίλου Φουρλή και βρίσκεται στην περιφέρεια της Σόφιας κοντά στη Βίτοσα. 

Στο εμπορικό κέντρο θα λειτουργούν εμπορικά καταστήματα κάθε είδους, όπως επίσης και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας, εστίασης, καλλωπισμού και ένα σινεμά-multiplex με 11 αίθουσες. Ακόμη, το project περιέχει και οικιστικό σκέλος, καθώς έχουν κατασκευαστεί 500 κατοικίες και 3.500 θέσεις στάθμευσης.

Το Sofia Ring Mall, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Σόφια, ενώ η κατασκευή του οδήγησε στην επιτάχυνση υλοποίησης έργων υποδομής στον Περιφερειακό δρόμο της βουλγαρικής πρωτεύουσας.
Κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης στη Σόφια, το Sofia Ring Mall βραβεύτηκε με το International Property Award 2013, καθώς διακρίθηκε ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό σχέδιο εμπορικής εγκατάστασης στη Βουλγαρία, που συνδυάζει καινοτομία και φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή. Το ρόλο του property manager του έργου έχει αναλάβει η πολυεθνική εταιρεία TriGranit Management Corporation, η οποία δραστηριοποιείται σε 11 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου