Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Προκηρύξεις 3.372 νέων θέσεων για στελέχωση δομών Υγείας

Προκηρύξεις 3.372 θέσεων στις δομές Υγείας

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για την έκδοση προκηρύξεων προκειμένου να προσληφθούν 3.372 άτομα στο χώρο της Υγείας.

Οι διαδικασίες, σύμφωνα με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, βρίσκονται στο τελικό στάδιο για τέσσερις διαφορετικές προκηρύξεις, μέσω των οποίων θα πληρωθούν κενά σε διάφορες δομές (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ κ.α.).

Το μεγάλο πακέτο των θέσεων θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Πρόκειται για 2.500 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, όπως βοηθητικό προσωπικό, υγειονομικό, διοικητικό – λογιστικό, νοσηλευτικό, τεχνικό τραυματιοφορείς κ.α, οι οποίες θα καλύψουν ανάγκες σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και λοιπούς φορείς του τομέα Υγείας. Η χρονική διάρκεια της απασχόλησης θα είναι πέντε μήνες.
Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος που απευθύνεται σε ανέργους όσοι επιλεγούν θα αμείβονται με 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 490 ευρώ τον μήνα σε περίπτωση που είναι ηλικίας 25 ετών και άνω και με 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ τον μήνα εάν είναι κάτω των 25 ετών.
Ειδικότερα, όπως και στις προηγούμενες προκηρύξεις δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχουν:
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οιι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κάνεις.
  • Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα άνεργων του ΟΑΕΔ.
Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 370 μόνιμων ιατρών καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και σύντομα θα γίνει και η εγγραφή του απαιτούμενοι προϋπολογισμού από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι κρίσεις για τις θέσεις αυτές είχαν υλοποιηθεί από το 2011 αλλά έκτοτε παρέμενα ανενεργές.

Όπως εξάλλου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος άμεσα θα εκδοθεί μια νέα προκήρυξη για την πλήρωση 302 θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Ήδη, το περασμένο διάστημα τα νοσοκομεία στελεχώθηκαν με 498 άτομα της κατηγορίας επικουρικού ιατρικού προσωπικού.
Θέμα ημερών είναι – δεδομένου ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διοικητικές διαδικασίες – να σταλεί στο ΑΣΕΠ το σχέδιο για την πρόσληψη 200 δια σωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων που θα καλύψουν ανάγκες στο ΕΚΑΒ.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε, βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου έχει υποβληθεί αίτημα για 4.000 προσλήψεις που απαιτείται να γίνουν κατά το επόμενο έτος. Πρόκειται ειδικότερα για 1.500 θέσεις ιατρικού προσωπικού και 2.500 νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.


ΠΗΓΗ: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου