Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Ο εναλλακτικός τουρισμός της Ελλάδας παρουσιάζεται στην έκθεση της Σουηδίας Grekland Panorama 2015


Η επόμενη έκθεση της Ελλάδας στην Σουηδία, Grekland Panorama 2015 τον Φεβρουάριο στην Στοκχόλμη, θα διαθέσει ειδική ενότητα για την παρουσίαση του δικτύου καταλυμάτων της Guest Inn - ανταποκρινόμενη στην ανάγκη της αγοράς για προώθηση του εναλλακτικού ποιοτικού τουρισμού.

Το Guest Inn, είναι το πρώτο ελληνικό δίκτυο επιλεγμένων παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ποιότητας. Ιδρύθηκε το 2004 από επαγγελματίες του ευρωπαικού τουριστικού χώρου και είναι μέλος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EuroGites (www.eurogites.org).

Το δίκτυο Guest Inn ανοίγει νέους ορίζοντες στα μικρά ποιοτικά οικογενειακά ξενοδοχεία και ξενώνες. Ταυτόχρονα προβάλει περιοχές οι οποίες πολύ συχνά απουσιάζουν παντελώς από τον τουριστικό χάρτη της χώρας. Απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό (niche market) που αναζητά αυθεντικές διακοπές στην ελληνική ύπαιθρο.

Σε συνέχεια της μελέτης που παρουσίασε ο διοργανωτής της έκθεσης North Events για το προφίλ του Σκανδιναβού επισκέπτη, παρουσιάζεται μία νέα ευκαιρία για την προσέλκυση τουριστών στην χώρα μας οι οποίοι ηλικιακά ανήκουν στις νεότερες γενιές, αναζητούν ξεχωριστές εμπειρίες στα ταξίδια τους, και παράλληλα μπορούν να επεκτείνουν την τουριστική σαιζόν σε λιγότερο τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Ελλάδας. 

Ειδικότερα η North Events σε συνεργασία με την Guest Inn θα διαμορφώσει ειδικό περίπτερο στην έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό – με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών της έκθεσης,- οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 10.000, να διανείμει ενημερωτικό υλικό, και κυρίως να παρουσιάσει για πρώτη φορά την «άλλη» Ελλάδα. 

Αντίστοιχα αναμένεται να προγραμματιστούν συναντήσεις με γραφεία τουρισμού της Σουηδίας που ειδικεύονται στο συγκεκριμένο κλάδο – έτσι ώστε να καλλιεργηθούν συνεργασίες για την επερχόμενη τουριστική σαιζόν. 

Η Grekland Panorama (www.pamoramagreece.com) διοργανώνεται στο Ericsson Globe τις ημ/νίες 13-15.02.2015. 

Η εταιρία North Events είναι η μοναδική εταιρία που εξειδικεύεται τα τελευταία έτη στην επικοινωνία του ελληνικού τουρισμού, πολιτισμού και γαστρονομίας σε μία από τις σημαντικότερες αγορές για τον εισερχόμενο τουρισμό στην χώρα μας - την Σκανδιναβία.Βίκυ Καραντζαβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου