Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Πως η Coca Cola στηρίζει τους νέους με το Coca-Cola Founders


Το μεγαλύτερο πρόβλημα των startupers είναι η έλλειψη δικτύου. Ωραίες και καινοτόμες ιδέες που όμως δεν μπορούν να υποστηριχθούν λόγω έλλειψης εργαλείων και γνωριμιών.

Οι μεγαλύτερες θερμοκοιτίδες προσφέρουν ακριβώς αυτό: πρόσβαση στο δίκτυο τους.

Όταν μιλάμε για μεγάλες εταιρείες που υποστηρίζουν προγράμματα επιχειρηματικότητας η ευκαιρίες μεγαλώνουν, όταν όμως αναφερόμαστε στο πρόγραμμα στήριξης νέων της Coca-Cola μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια πληθώρα ευκαιριών αλλά και εργαλείων.

Ο David Butler, αντι-πρόεδρος του τμήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της εταιρείας, ανακοίνωσε τη δημιουργία του «Coca-Cola Founders». Ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που θα επιτρέπει στους νέους επιχειρηματίες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και στο δίκτυο της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να μιλάνε με καταξιωμένα άτομα του χώρου οι οποίοι θα τους μεταδώσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους.

Με τη σειρά της η Coca-Cola θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη νέα αυτή γενιά που είναι γεμάτη με ιδέες και όρεξη. Η εταιρεία μπορεί να έχει εδραιωθεί και να δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 207 χώρες παγκοσμίως, αλλά είναι πάντα «ανοιχτή» σε καινούργια πράγματα που θα της δώσουν «πρόσβαση» σε νέες αγορές, θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της και θα ενισχύσουν τη ρευστότητα της Coca-Cola.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Coca ήδη συζητάει για τη δημιουργία μιας startup φαγητού στο Βερολίνο, ένα κινητό παντοπωλείο, και μια ακόμη εταιρεία που συνδέεται με wearables.

Οι νέοι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την Coca-Cola ως στρατηγικό εταίρο τους με σκοπό να αναπτύξουν και να τελειοποιήσουν τις ιδέες τους.

Σε αντίθεση με τις άλλες εταιρείες που βοηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις, η Coca-Cola δεν θέτει ένα αυστηρό χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να έχει υλοποιηθεί η ιδέα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις των startups, αλλά οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναζητούν τα «νέα ταλέντα» του επιχειρηματικού κόσμου.


ΤΕΤΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου