Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Νοσηλευτικό προσωπικό από Ελλάδα και Κύπρο ξεκινάει εργασία σε αγγλικά νοσοκομεία


Νοσηλευτικό προσωπικό από την Κύπρο και την Ελλάδα θα αρχίσει να εργάζεται σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής του Κόλπου Μόρκαμπ (Morecambe Bay) στη βορειοδυτική Αγγλία εντός των επόμενων εβδομάδων.

Τριμελής αντιπροσωπεία του οργανισμού που διοικεί τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής μετέβη στα μέσα Σεπτεμβρίου στις δύο χώρες με σκοπό να πραγματοποιηθούν από κοντά συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες.

Η διοίκηση των νοσοκομείων είχε επισημάνει την ανάγκη πρόσληψης έως και 40 νοσηλευτών για την κάλυψη των απαιτήσεων. Από τα 29 άτομα στα οποία προσφέρθηκε συμβόλαιο εργασίας τα 26 αποδέχθηκαν τους όρους και βρίσκονται ήδη ή ετοιμάζονται να φτάσουν στη Βρετανία.

Πέρυσι η ίδια μονάδα διοίκησης του NHS είχε προσλάβει 22 νοσηλευτές από την Ισπανία και την Ιταλία. Μετά την ολοκλήρωση του γύρου συνεντεύξεων σε Κύπρο και Ελλάδα ανακοινώθηκε πως θα αναζητηθούν ακόμα 34 καταρτισμένοι νοσοκόμοι. Πρόθεση της διοίκησης είναι να πραγματοποιήσει συνεντεύξεις και στην Κροατία.

Η αναπληρώτρια προϊστάμενη νοσηλεύτρια Τζόαν Μορς δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η Κύπρος και η Ελλάδα επελέγησαν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί νοσηλευτές να αναζητούν εργασία.

«Μπορούμε και όντως το κάνουμε να προσλαμβάνουμε προσωπικό από την περιοχή μας, αλλά υπάρχει έλλειψη προσωπικού και επομένως πρέπει να ενεργήσουμε προληπτικά. Λάβαμε λοιπόν θετική σύσταση από έναν άλλο οργανισμό διοίκησης του NHS (σ.σ.: Εθνικό Σύστημα Υγείας) που πρόσφατα προσέλαβε περίπου 15 νοσηλευτές πολύ υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης από την Κύπρο», εξήγησε η κα Μορς.

Οι υποψήφιοι και υποψήφιες που πέρασαν από το στάδιο της συνέντευξης είχαν προεγκριθεί από πρακτορείο εύρεσης εργασίας που συνεργάζεται με τη Βρετανία.

Την ίδια ώρα, με επιστολή τους στην εφημερίδα Independent οι επικεφαλής των μεγαλύτερων ιατρικών συλλόγων και υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας στη Βρετανία προειδοποιούν ότι το NHS βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Η επιστολή απαριθμεί μία σειρά προβλημάτων, όπως η ελλιπής στελέχωση μονάδων παροχής υγείας, λόγω του σημαντικού περιορισμού των ετήσιων αυξήσεων στον προϋπολογισμό για την υγεία κατά τα τελευταία χρόνια.


Πηγή: ΚΥΠΕ, από  sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου