Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2015

Μία νέα ευκαιρία ανοίγει για τους Έλληνες που θέλουν να τολμήσουν επιχειρηματικά, αλλά οι δεν έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να μετουσιώσουν την καινοτόμο ιδέα τους, σε πράξη. Η ευκαιρία ακούει στο όνομα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2015».

Το site για τα «Βραβεία» του 2015 θα ανοίξει περί τα μέσα Νοεμβρίου, για να υποδεχτεί τις εγγραφές των Ελλήνων, νέων που θέλουν να μπούνε στο χώρο των επιχειρήσεων αλλά και έμπειρων επιχειρηματιών, που έχουν μία καινοτόμο ιδέα και το σχέδιο για να την υλοποιήσουν. 

Όπως είπε από τη Θεσσαλονίκη ο διευθυντής των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρηματικότητας, Τζ. Αθανασόπουλος, τις δύο προηγούμενες χρονιές και παρότι τα «Βραβεία» είχαν θεσμοθετηθεί μόλις το 2012, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν πολύ μεγάλο. Το 2013 και το 2014 εγγράφηκαν συνολικά στο δικτυακό τόπο των «Βραβείων», περισσότεροι από 2.500 ενδιαφερόμενοι, ενώ υποβλήθηκαν πάνω από 1.000 business plans. Τις δύο αυτές χρονιές, βραβεύτηκαν 8 καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. 

«Τα «Βραβεία» επιλέγουν με αυστηρά κριτήρια, τις ιδέες εκείνες που εκτιμάται από την επιτροπή αξιολόγησης ότι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων. Τα τρία βασικότερα κριτήρια είναι η καινοτομικότητα της επιχειρηματικής ιδέας, η δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και ο χρηματο-οικονομικός ρεαλισμός της πρότασης», εξήγησε ο κ. Αθανασόπουλος. 

Παρότι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας», παρέχουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο υποστήριξης, χωρίς την όποια αμοιβή για μία 5ετία κι αυτό επειδή είναι μία φιλανθρωπική δραστηριότητα που χρηματοδοτείται και διαχειρίζεται το Libra Group ( επιχειρηματικός όμιλος Λογοθέτη), εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αθανασόπουλος, οι νικητές εξασφαλίζουν τα εξής: 

-Άτοκη χρηματοδότηση για περίοδο 5 ετών, χωρίς εγγυήσεις, προσημειώσεις, παρακρατήσεις, διοικητικές εμπλοκές, χωρίς δηλαδή κανένα ρίσκο. 

-Καθοδήγηση από στέλεχος του ομίλου Libra, το οποίο παρέχει μόνο mentoring δίχως να αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο. 

-Επιχειρηματική υποστήριξη σε όλα τα τμήματα του νέου φορέα, όπως στην οικονομική διαχείριση, το branding, το marketing των προϊόντων, την εφοδιαστική αλυσίδα κ.ο.κ.

Το κεφάλαιο που δανείζουν τα «Βραβεία» επιστρέφεται, άτοκα, για να διατεθεί για τη χρηματοδότηση νέων επιχειρηματικών ιδεών. Για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων, τα «Βραβεία» περιμένουν να ακούσουν τις προτάσεις των νικητών.



 Άννη Καρολίδου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου