Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Δημιουργία γραφείου εργασίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Στην οργάνωση αυτόνομου γραφείου εργασίας στους χώρους του νέου δημαρχιακού μεγάρου προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τη δημιουργία γραφείου εργασίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο. Το Γραφείο Εργασίας θα αποτελεί υπηρεσία του Δήμου και θα στελεχωθεί από δύο δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από στελέχη του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσει στο κτίριο Ε΄ του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου και θα βρίσκεται σε διπλανό χώρο όπου στεγάζεται το γραφείο του EUROPE DIRECT του Δήμου Θεσσαλονίκης, και έτσι θα συμβάλλει στην άμεση συνεργασία για ενημέρωση των ανέργων για θέσεις εργασίας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γραφείο αρχικά θα στελεχωθεί από δύο υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις εξειδικευμένες ανάγκες του γραφείου καθώς και από δύο στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Ως κύρια μέριμνα, το Γραφείο Εργασίας θα έχει την προώθηση της απορρόφησης εργατικού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής της διοικητικής αρμοδιότητας του Δήμου από την αγορά εργασίας. Θα απευθύνεται στους ανέργους που επιθυμούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, σε εργαζόμενους που επιθυμούν μία αλλαγή στην εργασία τους και σε νέους που ζητούν έγκυρη πληροφόρηση πάνω σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και απασχόλησης. Το γραφείο θα συνεργάζεται με επιχειρηματίες που θέλουν να προσλάβουν προσωπικό ή ζητούν πληροφόρηση για προγράμματα επιδότησης εργασίας και επιμόρφωσης προσωπικού.

Η συνεργασία με το ΙΝΕ περιλαμβάνει δύο εξειδικευμένα στελέχη που θα προσφέρουν, εκτός των υπηρεσιών τους προς τον πολίτη, τεχνογνωσία, εργαλεία και μεθόδους επιμορφωτικών σεμιναρίων, βάσεις δεδομένων και διαδραστικών συστημάτων, δεν θα έχουν καμία εργασιακή σχέση με το Δήμο Θεσσαλονίκης και θα αμείβονται από χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Ινστιτούτου.

«Η νέα υπηρεσία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο προσπαθειών του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με φορείς της πόλης για την καταπολέμηση της ανεργίας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν προσθέτοντας ότι, αυτές οι ενέργειες θα έχουν συνέχεια με νέες πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.

Επιπλέον το Δημοτικό Συμβούλιο, για το ίδιο θέμα, ενέκρινε:
τη σύσταση επιτροπής συμβουλευτικού χαρακτήρα με δύο στελέχη από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, έναν εκπρόσωπο του Δήμου και δύο εξωτερικούς συνεργάτες με εμπειρία και δράση σε ανάλογα θέματα, η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη των υπηρεσιών και των θεμάτων που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του γραφείου και
την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία του Γραφείου Εργασίας.

Η συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ θα λήξει με την ολοκλήρωση του χρηματοδοτούμενου προγράμματος, την 31η Δεκεμβρίου 2015, ενώ η λειτουργία του Γραφείου Εργασίας θα συνεχιστεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης, πέραν της συγκεκριμένης ημερομηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου