Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Παπαστράτος: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αγρότες και υποτροφίες για φοιτητές αγροτικών σπουδών


Δύο νέα προγράμματα ξεκινά άμεσα η εταιρεία Παπαστράτος με στόχο τη στήριξη των καπνοκαλλιεργητών. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις πρακτικές της «Γεωργίας Ακριβείας» για αγρότες καπνού και ένα πρόγραμμα υποτροφιών σε πρωτοετείς φοιτητές προερχόμενους από οικογένειες καπνοκαλλιεργητών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των δράσεών της για την ενίσχυση των αγροτών καπνού, η εταιρεία Παπαστράτος ΑΒΕΕ θα προσφέρει δωρεάν κατάρτιση σε 120 εν ενεργεία καπνοπαραγωγούς μέσω εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα εστιάζει στις πρακτικές της «Γεωργίας Ακριβείας», με στόχο τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας στον τομέα της καλλιέργειας καπνού. Θα περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση σε καλλιέργειες και θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η εταιρεία Παπαστράτος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παπαστράτου θα προσφέρει υποτροφίες ύψους 5.000 ευρώ έκαστη σε 20 νεοεισαχθέντες φοιτητές σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ με αντικείμενο σπουδών την αγροτική καλλιέργεια. Οι υποτροφίες θα δοθούν σε φοιτητές που προέρχονται από καπνοπαραγωγικές οικογένειες και θα εγγραφούν στο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 σε σχολές οι οποίες βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη των οικογενειών των καπνοκαλλιεργητών προκειμένου να καλύψουν τα πρώτα έξοδα μετεγκατάστασης των παιδιών τους σε πόλεις μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Τα δύο νέα προγράμματα παρουσίασε σήμερα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργο Καρασμάνη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικήτας Θεοφιλόπουλος.

«Πρόκειται για δύο δράσεις οι οποίες έρχονται να προστεθούν στη σημαντική συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψε πέρυσι η ελληνική κυβέρνηση με την εταιρεία και που θα ενισχύσουν περαιτέρω τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Νικήτας Θεοφιλόπουλος ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας πάντα είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών καπνών αλλά και των απασχολούμενων στον κλάδο του καπνού που αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής οικονομίας της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα κατάρτισης καπνοκαλλιεργητών μπορούν να βρουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα www.afs.edu.gr. Υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνεται έως τις 15 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα υποτροφιών μπορούν να βρουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα www.cityofagrinio.gr. Υποβολή αιτήσεων θα γίνεται έως τις 10 Νοεμβρίου 2014. Η τελική λίστα δικαιούχων θα ανακοινωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου