Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Max Perry: Η αυτοκρατορία της σοκολάτας


Μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε με ένα μικρό εργαστήριο στον Πειραιά, καταφέρνει και επεκτείνεται σε διάστημα μόλις 8 χρόνων, σχεδόν σε κάθε γωνιά της Αττικής.
Η Max Perry Handmade Chocolates, μια ελληνική εταιρεία με πολυετή εμπειρία στην ελληνική αγορά, κάνει το πρώτο της βήμα και ανοίγει τα δικά της καταστήματα το 2005 στον Πειραιά, προσφέροντας στους κατοίκους του μια γλυκιά νότα στην καθημερινότητά τους μέσα από ποικίλες, πρωτότυπες, νόστιμες και ποιοτικές σοκολατένιες λιχουδιές. Η επιτυχία, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την κατέστησε στην ελληνική αγορά ως «Leader Concept» στο «Chocolate Pastry Market» και γενικότερα ανήκει στις πιο αναπτυσόμενες και ελπιδοφόρες επιχειρήσεις διατροφής στην Ευρώπη.

Η ακαταμάχητη έλξη της ζεστής σοκολάτας, καθώς η παρασκευή των σοκολατένιων γλυκισμάτων γίνεται μπροστά στα μάτια του πελάτη, ενώ οι γυάλινες προσόψεις των καταστημάτων που επιτρέπουν στους καταναλωτές να παρακολουθούν την παρασκευή των φρέσκων γλυκών, αποτέλεσαν το βασικό συστατικό της επιτυχίας.

Σήμερα, τα Max Perry βρίσκονται σε 22 περιοχές της Αττικής. Το πρώτο κατάστημα εκτός λεκανοπεδίου άνοιξε το 2011 στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ στη Πάτρα, αριθμεί δύο σημεία πώλησης. Ιδρυτής και εμπνευστής του εγχειρήματος Max Perry είναι ο Δημήτρης Κυπαρρισάκης, μεγαλωμένος στα Πατήσια και όγδοο παιδί μια πολύτεκνης οικογένειας.

Εχοντας δουλέψει από μικρός σε όλες σχεδόν τις λεγόμενες δουλειές του ποδαριού κατόρθωσε το 2005 να φτιάξει το κατάστημα του Πειραιά και να βάλει τα πρώτα θεμέλια μιας αυτοκρατορίας στο χώρο της σοκολάτας. Οι πρώτες του δουλειές ήταν σε κρεοπωλείο, όπου πήγαινε τις παραγγελίες σε πελάτες και μετά σε κουρείο, όπου σκούπιζε ή ξεσκόνιζε. Σε μεγαλύτερη ηλικία δούλεψε ως σερβιτόρος σε εστιατόριο του Κολωνακίου, όπου είχε την ευθύνη του μπουφέ αλλά και ως μπάρμαν.

Ενώ, όσον αφορά την επωνυμία της εταιρείας, προέκυψε από το όνομα του γάλλου ερευνητή της σοκολάτας Μaximilian Ρernault από την πόλη Λιλ, ο οποίος δημιούργησε σπάνια χαρμάνια σοκολάτας. Σήμερα τα Μax Perry λειτουργούν και με τη μέθοδο του franchise.

Από την πρώτη στιγμή το βάρος έπεσε στην χρήση της σοκολάτας με δεκάδες είδη μικρών γλυκισμάτων αραδιασμένα στους πάγκους. Τα καταστήματα στήθηκαν εξαρχής με τέτοιο τρόπο ώστε ο πελάτης να βλέπει τί γινεται ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα, εκεί που προετοιμάζονται τα σοκολατάκια αλλά και τα μοναδικά γεμιστά τσουρέκια που στη συνέχεια κολυμπούν σε λιωμένη σοκολάτα, τα αφράτα εγγλέζικα κέικ και οι τούρτες που εξαφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ.


To Fashion Pastry Project

Η αγάπη και το πάθος της Max Perry προς τη σοκολάτα, η επιμονή της για την τελειότητα σε συνεργασία με την ALLY, εταιρεία PR & Marketing στο χώρο της μόδας και της πολυτέλειας, την οδήγησε στη δημιουργία μιας μοναδικής καινοτομίας για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασίας.

Την ιδέα αυτή εγακινίασε ένα από πιο τα γνωστά brands της ελληνικής μόδας, ο οίκος Parthenis, ο οποίος με επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 40 χρόνια (από το 1970) στο χώρο της μόδας, και επαγγελματική καταξίωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργεί με την ανατρεπτική ματιά της μόδας μια ξεχωριστή σοκολατένια Βoutique.


Κ. Ζακυνθινός, ΗΜΕΡΗΣΙΑ