Στο πολύ κοντινό μέλλον οι πελάτες των τραπεζών θα μπορούν να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς να επισκέπτονται κάποιο υποκατάστημα. Θα πραγματοποιούν πληρωμές από το κινητό χωρίς φυσική πιστωτική η χρεωστική κάρτα και θα μπορούν να χρηματοδοτούν τις αγαπημένες τους επιχειρήσεις απευθείας μέσω ειδικών εφαρμογών. Αυτός είναι ο κόσμος τουfintech, της ανάπτυξης νέων τεχνολογικών εφαρμογών στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
Τις νέες εφαρμογές που θα φέρουν την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι τραπεζικές και οικονομικές συναλλαγές αναζητεί το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσηςBe finnovative που υλοποιείται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Crowdpolicy. Τo πρόγραμμα θα δέχεται αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν υποβληθεί.
Μέσω του προγράμματος το οποίο στοχεύει στην ωρίμανση επιχειρηματικών ιδεών στον ευρύτερο τομέα των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και στον μετασχηματισμό τους σε κερδοφόρες νέες επιχειρήσεις 10 ομάδες θα συμμετάσχουν σε έναν εξάμηνο κύκλο σεμιναρίων, mentoring και εργαστηρίων με στόχο να μεταμορφώσουν την ιδέα τους σε έτοιμο προϊόν.
Μέσω του προγράμματος το οποίο στοχεύει στην ωρίμανση επιχειρηματικών ιδεών στον ευρύτερο τομέα των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και στον μετασχηματισμό τους σε κερδοφόρες νέες επιχειρήσεις 10 ομάδες θα συμμετάσχουν σε έναν εξάμηνο κύκλο σεμιναρίων, mentoring και εργαστηρίων με στόχο να μεταμορφώσουν την ιδέα τους σε έτοιμο προϊόν.
Όπως τονίστηκε το βράδυ της Τρίτης κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο χώρο που θα φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις του επιταχυντή, oι ομάδες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να αναπτύσσουν την ιδέα τους στο ευρύτερο θεματικό πεδίο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών (fintech) όπως ενδεικτικά είναι τραπεζικά συστήματα, τραπεζικές συναλλαγές, συναλλαγές πληρωμών, mobile εφαρμογές, αυτοματοποιημένα customer care συστήματα (bots), mobile payments, blockchain, συστήματα e-commerce, ticketing κλπ, με εφαρμογές εκτός από τον τραπεζικό τομέα και σε άλλους δυναμικούς τομείς της οικονομίας όπως, ενδεικτικά, είναι ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, οι ασφάλειες, οι μεταφορές, η ενέργεια, η ναυτιλία.
Μέσω του προγράμματος θα παρέχεται στους συμμετέχοντες εξειδικευμένη επιχειρηματική και τεχνολογική συμβουλευτική από στελέχη με εμπειρία, bootcamps για την ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων (skills), βελτίωση των ιδεών, ανάπτυξη MVP (Minimum Viable Products) και prototypes, συνεργασία με μέντορες και επιχειρήσεις και συνέργειες με επιταχυντές από το εξωτερικό. Μέσω του προγράμματος θα αξιοποιηθεί το open banking API της Εθνικής Τράπεζας για τη δημιουργία νέων εφαρμογών.
Χωρίς καμία υποχρέωση
Όπως τονίστηκε επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο be finnovative είναι impact accelerator και ως εκ τούτου οι συμμετέχοντες δεν έχουν υποχρέωση έναντι των διοργανωτών για ανταποδοτικές παροχές. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες που θα συμμετάσχουν δεν υποχρεούνται να συνεργαστούν με την Εθνική Τράπεζα, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν προτάσεις συνεργασίας από την μεριά της Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Το γιατί η Εθνική Τράπεζα ενδιαφέρεται για το fintech και το πρόγραμμα be finnovative εξήγησε ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης της Τράπεζας και του Ομίλου της Εθνικής κ. Νίκος Χριστοδούλου: «Οι συνήθειες των καταναλωτών αλλάζουν και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και στα νέα δεδομένα», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου