Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Microsoft: Εξαγοράζει την Activision για σχεδόν 70 δισ. δολάρια


H Activision είναι κολοσσός στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών και έχει κυκλοφορήσει πασίγνωστα παιχνίδια όπως Call of Duty και World of Warcraft.

Στη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της αναμένεται να προχωρήσει η Microsoft καθώς φαίνεται πως συμφώνησε να αποκτήσει την Activision Blizzard σε ένα deal ύψους 68,7 δισ. δολαρίων αποκλειστικά σε μετρητά.

H Activision είναι κολοσσός στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών και έχει κυκλοφορήσει πασίγνωστα παιχνίδια όπως Call of Duty και World of Warcraft.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Microsoft προτείνει εξαγορά για 95 δολάρια ανά μετοχή της Activision ή 68,7 δισ. δολάρια για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας. Η τιμή αποτελεί premium 45% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της Activision στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Όπως μεταδίδει το CNBC, η μετοχή της Activision, μετά την γνωστοποίηση του επερχόμενου deal πραγματοποίησε άλμα περίπου 37%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας από τη Wall Street Journal. Την ίδια ώρα η μετοχή της Microsoft υποχωρεί περισσότερο από 2% μετά την ανακοίνωση.

Η συμφωνία συνεπάγεται επίσης σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν. Οι μετοχές της Activision είχαν μειωθεί σχεδόν κατά 30% από τότε που οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια κατέθεσαν μήνυση κατά της εταιρείας τον Ιούλιο, καταγγέλλοντας σεξουαλική παρενόχληση και διαφορές στις αμοιβές μεταξύ των περίπου 10.000 υπαλλήλων της εταιρείας.

Η συμφωνία ακολουθεί μια έκρηξη στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έρχεται επίσης καθώς η Microsoft και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες αγωνίζονται για τη θέση τους εν μέσω σημαντικών αλλαγών στον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της στροφής προς τα παιχνίδια που βασίζονται στο cloud και την άνοδο ενός εικονικού κόσμου γνωστού ως μετασύμπαντος όπου οι άνθρωποι μπορούν να παίζουν, να εργάζονται και να ψωνίζουν σε διαφορετικές πλατφόρμες. χρησιμοποιώντας ψηφιακά avatar.

Gaming και metaverse

«Το Gaming είναι η πιο δυναμική και ενθουσιώδης κατηγορία στην ψυχαγωγία σε όλες τις πλατφόρμες σήμερα και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλατφόρμων του metaverse» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, ανακοινώνοντας την εξαγορά.

«Επενδύουμε εις βάθος σε περιεχόμενο υψηλής κοινότητας, στο cloud και σε μία νέα εποχή του Gaming, που βάζει πάνω από όλα τους παίχτες και τους δημιουργούς και δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφαλές και προσβάσιμο σε όλους» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως η Activision, κολοσσός στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών που έχει κυκλοφορήσει γνωστά παιχνίδια όπως Call of Duty και World of Warcraft, βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο εν μέσω κριτικής για περιπτώσεις σεξουαλικών σκανδάλων.

Τη Δευτέρα, η Activision ανακοίνωσε ότι απέλυσε δεκάδες στελέχη μετά από έρευνα. Tην περασμένη εβδομάδα, η Take-Two Interactive Software εξαγόρασε τη Zynga, σε ένα ντιλ ύψους 12,7 δισ. Δολαρίων.

Με την κίνηση αυτή, η Microsoft γίνεται η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά του gaming, βάσει εισοδήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου