Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Οι ανήλικοι επιχειρηματίες που "βάζουν τα γυαλιά" στους CEO της Wall Street

Τρεις αυτοδημιούργητοι έφηβοι έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να αποκτήσουν την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου πριν καν αποφοιτήσουν το σχολείο!

Έχοντας χαρακτηριστικά όπως δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα αυτοί οι έφηβοι δημιούργησαν δικές τους καινοτόμες και εντυπωσιακές εταιρείες. Ο Chase Reed, η Maya Penn και ο Warren Cassell έχουν καταφέρει τόσα πολλά και είναι ακόμα ανήλικοι.

Chase Reed: Ιδρυτής της Sneaker Pawn USA - 16 χρονών - Χάρλεμ


Το πάθος του Chase για τα sneakers (αθλητικά παπούτσια) τον ώθησε να εκπαιδευτεί δίπλα στον πατέρα του και εμπνεόμενος από το ντοκιμαντέρ “Troy Reed”, ο νεαρός επιχειρηματίας μετέτρεψε την αγάπη του για τη μόδα των υποδημάτων στην δημιουργία του πρώτου ενεχυροδανειστηρίου παπουτσιών στον κόσμο. Πριν από το άνοιγμα της επιχείρησής του, άρχισε τη μεταπώληση παπουτσιών από την αποθήκη του που ήταν περισσότερα από 300 ζευγάρια. Μάλιστα τα επανασχεδίασε για να φαίνονται νέα.

“Μερικές φορές όταν δεν είχα αρκετά χρήματα για να αγοράσω τα παπούτσια που ήθελα ή να βγω έξω, έδινα στον πατέρα μου ένα ζευγάρι μου και ως αντάλλαγμα μου έδινε χρήματα”, δήλωσε ο Chase. Δίνοντας τα παπούτσια στον πατέρα του, έως ότου βρει τα χρήματα, του έδωσε την ιδέα της επιχείρησης ώστε και άλλοι να κάνουν το ίδιο. Με την βραβευθείσα συλλογή του κατάφερε να επενδύσει περίπου 30.000 δολ. στο όνειρό του.


Maya Penn: Διευθύνων Σύμβουλος της Maya’s Ideas, φιλάνθρωπος, σχεδιαστής, καλλιτέχνης, animator - 14 χρονών - Ατλάντα


Η Μάγια έχει τον τίτλο του CEO εδώ και έξι χρόνια. Ως νεαρή, δημιούργησε τα δικά της ρούχα και αξεσουάρ. Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να την ρωτούν από πού πήρε τα ρούχα της, η 8χρονη δημιούργησε την ιδέα της επιχείρησής της.

Τα προϊόντα της είναι μοναδικά καθώς όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ της είναι χειροποίητα και φιλικά προς το περιβάλλον. Φτιαγμένα με βιολογικό βαμβάκι, μπαμπού, κάνναβη και άλλα βιοδιασπώμενα υλικά, η Μάγια έχει μείνει πιστή στην ακεραιότητα της εταιρείας της.

Η επιχείρηση της Μάγια έχει επίσης και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς το 10 % των εσόδων πηγαίνει σε παγκόσμιες φιλανθρωπικές οργανώσεις.


Warren Cassell Jr.: Επιχειρηματίας, επενδυτής, γραφίστας – 15 χρονών - Montserrat


Ο Warren ήξερε από νωρίς ότι ήθελε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Η πρώτη του εταιρεία ήταν μια εταιρεία με ευχετήριες κάρτες για την οποία έκανε όλα τα γραφικά σχέδια. Σήμερα, ο Warren επενδύει σε hedge funds, σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και σε ακίνητα. Επίσης, σχεδιάζει και συντηρεί ιστοσελίδες για περίπου 50 με 60 πελάτες σε όλο τον κόσμο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου