Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Μετά την Αrla ενδιαφέρον και από τη Νestle για την ελληνική φέτα!


Έντονη κινητικότητα εμφανίζει το τελευταίο διάστημα η αγορά της φέτας όπου μία- μία οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην εσωτερική αγορά, όπως φαίνεται αναζητούν συνεργάτες, προκειμένου να αναλάβουν την προμήθεια των θυγατρικών τους με το επώνυμο προϊόν.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κλιμάκιο από την πολυεθνική Nestle "ανηφόρισε" πρόσφατα στη Θεσσαλία, όπου ήλθε σε επαφή με γνωστή γαλακτοβιομηχανία προκειμένου να συνάψει στρατηγική συνεργασία μαζί της. Το ερώτημα βεβαίως μεταξύ των κτηνοτρόφων που έχουν πληροφορηθεί το σχετικό γεγονός, είναι ποιά μορφή θα έχει η συγκεκριμένη συνεργασία. Δηλαδή, εάν θα περιοσιστεί στο επίπεδο της φασόν παραγωγής ή εάν θα επεκταθεί και σε μετοχικό επίπεδο.

Ερώτημα εύλογο, καθώς όπως υποστηρίζουν κτηνοτρόφοι, ο οικονομικός διευθυντής της ελληνική εταιρείας τους διαμήνυσε ότι σε ένα τετράμηνο από σήμερα θα υπάρχουν εξελίξεις στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Πάντως το ενδιαφέρον της Νestle για το επώνυμο εθνικό προϊόν δεν είναι και το μοναδικό, καθώς πριν από λίγο καιρό επιβεβαιώθηκε και το ενδιαφέρον της πολυεθνικής Arla να επεκταθεί εμπορικά στην φέτα. Στο πλαίσιο αυτού του ενδιαφέροντος, η πολυεθνική ξεκίνησε συζητήσεις με τη Μεβγάλ, προκειμένου η δεύτερη να της παράξει φασόν φέτα και όχι μόνο!


REPORTER