Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

«E-food»: Όταν και ελληνικά startups κάνουν θαύματα!


Το αγνοούσαμε, έως ότου από μια συγκυρία το πληροφορηθήκαμε… στη πράξη και στη συζήτηση που ακολούθησε ανάμεσα σε μια χορτάτη παρέα μάθαμε περισσότερα! Η αποδεδειγμένη «ευαισθησία» μας για τους τομείς της ελληνικής καινοτομίας και των startup επιχειρήσεων που δίνουν την ευκαιρία της επιτυχίας όταν το μυαλό δουλεύει, μας οδήγησε σε μια απλή διαδικτυακή αναζήτηση που αποκάλυψε ακόμα πιο ενδιαφέροντα πράγματα!

Ο λόγος γίνεται για το «e-food», έναν ιστοχώρο από όπου μπορείς με συνοπτικές διαδικασίες να ικανοποιήσεις την πείνα σου (τόσο απλή είναι η σύλληψη), αξιοποιώντας και προσφορές που βλέπεις μπροστά σου επισκεπτόμενος τη σελίδα. Ενδιαφέρον, ήταν η πρώτη μας αντίδραση, σκεπτόμενοι τίποτε πιτσιρικάδες τρελαμένους προγραμματιστές να προσπαθούν να καταξιωθούν και χαμογελάσαμε.

Μπαίνεις, βρίσκεις την περιοχή που σε ενδιαφέρει και στη συνέχεια κοιτάς τα «ντελιβεράδικα» (!) οπότε όταν αποφασίσεις τι θέλεις να φας (οι περισσότεροι πλέον δίνουν επιλογή ηλεκτρονικής παραγγελίας, αφού κατάλαβαν ότι… τον πεινασμένο δεν τον παιδεύεις με τηλέφωνα που μιλάνε!)

«Χαζεύοντας» όμως λίγες ώρες αργότερα, διαπιστώσαμε ότι έχει παρουσία σε 29 πόλεις της Ελλάδας και έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 560,000 παραγγελίες συνολικά (το είδαμε μεσοβδόμαδα, άρα ίσως και να είναι πολύ πιο κοντά πλέον στο «ορόσημο – ψυχολογικό όριο» των 600.000 παραγγελιών)!

Λειτουργεί μόλις δύο χρόνια και θεωρείται μια από τις πλέον καινοτόμες και αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα (startup, μην το ξεχνάμε!), με βραχίονα της δραστηριότητας μια σελίδα στο διαδίκτυο! Το «https://www.e-food.gr/» πλέον μπορείς να το πάρεις… μαζί σου, αφού εδώ και μήνες λειτουργούν οι εφαρμογές που σου επιτρέπουν να το αξιοποιείς μέσω των «έξυπνων» τηλεφώνων (smartphones) με ξεχωριστές εφαρμογές για iPhone και λογισμικό Android:

iPhone: (https://itunes.apple.com/gr/app/e-food.gr/id621353976?mt=8)
Android: (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.venturegeeks.efood)

Όπως αναφερόταν από την ίδια την εταιρία, η iPhone εφαρμογή βρίσκεται στην πρώτη θέση του Αpp Store στην κατηγορία «φαγητό» και στις 20 κορυφαίες συνολικά, ενώ αντίστοιχα, στο «Playstore» της Google, η Android εφαρμογή βρίσκεται στις τρεις κορυφαίες στην κατηγορία «αγορές»!

Πλέον, το 40% των νέων χρηστών παραγγέλνουν μέσω των app για πρώτη φορά (ε ρε πόσο πίσω έχουμε μείνει κάποιοι!) και το 30% εκ των περίπου 3.000 χιλιάδων καθημερινών παραγγελιών delivery (κάτι λιγότερο από 1.000 δηλαδή) προέρχονται από τις εφαρμογές! Πως είπατε;