Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Στην Τεχνόπολη ο νέος κόμβος καινοτομίας INNOVATHENS

Κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που θα στηρίζει τις νέες επιχειρηματικές δράσεις, δημιουργείται στην καρδιά της Αθήνας, στην «Τεχνόπολη», στο Γκάζι, με την ονομασία «INNOVATHENS» (www.innovathens.gr).

Στόχος του INNOVATHENS, που αποτελεί πρωτοβουλία της «Τεχνόπολης» του δήμου Αθηναίων, με τη βοήθεια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου της Πάτρας, είναι η εξάπλωση καινοτομικών επιχειρηματικών δράσεων στην πόλη, μέσω της αξιοποίησης και του ανασχηματισμού των υφιστάμενων υποδομών διαφόρων χώρων της Αθήνας σε ολοκληρωμένα κέντρα δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσης και υποστήριξης ανέργων και νεοσύστατων επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, μέσω του κόμβου θα υποστηρίζονται νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, με καινοτομικό και εξωστρεφή προσανατολισμό, προσφέροντας γνώσεις και υπηρεσίες σε νέους ανθρώπους που θέλουν να επιχειρήσουν, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης στην πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή.

Ενώ η επιλογή της έδρας, στην «Τεχνόπολη», δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για σημείο «συνάντησης» της βιομηχανικής ανάπτυξης και του πολιτισμού, με τουλάχιστον 600.000 επισκέπτες ετησίως, που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την εξάπλωση καινοτομικών επιχειρηματικών δράσεων στην Αθήνα.

Για τη δημιουργία του κόμβου, συνεργάζονται επίσης και επιχειρηματικοί φορείς, όπως ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), η Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η.), η Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας (HBio), η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛΛΑΚ) και η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ).

Οι παραπάνω φορείς έχουν, ήδη, συμφωνήσει σε ένα μνημόνιο συνεργασίας με την «Τεχνόπολη» και τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα και σήμερα, θα συναντηθούν, για πρώτη φορά, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να διαμορφώσουν από κοινού το πλαισίου λειτουργίας του νέου θεσμού.