Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Μύθοι και Πραγματικότητα: Μία ειλικρινής συνάντηση για την ελληνική γεωργία – 21 & 22 Δεκεμβρίου στο Hilton

Πόσα άραγε είναι αλήθεια από όλα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τις ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα; Πώς ένας αγρότης έγινε μονομιάς επιχειρηματίας; Τι έπαθαν οι παγκόσμιες αγορές και αναζητούν ελληνικά αγροτικά προϊόντα; «Νέες» καλλιέργειες Vs «Παλιές» καλλιέργειες. Τι να επιλέξω; Πού βρίσκεται η καινοτομία και η έρευνα στη χώρα μας; Είναι σε θέση ο γεωτεχνικός κλάδος να στηρίξει μια μεγάλη στροφή της κοινωνίας στη γεωργία/κτηνοτροφία; Γιατί όλοι μιλάνε για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014-2020; Λέγονται τόσα πολλά…
Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω απαιτούν μία ειλικρινή συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων του κλάδου. Για τον λόγο αυτό η Ελληνική Γεωργία διοργανώνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013στις 9:00, στο ξενοδοχείο Hilton (Aίθουσα Εσπερίδες) ημερίδα με τίτλο:

« Μύθοι και Πραγματικότητα: Μία ειλικρινής συνάντηση για την ελληνική γεωργία»

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι πραγματικές συνθήκες που βιώνει ο Έλληνας γεωργός και κτηνοτρόφος και παράλληλα να αναδειχθούν οι δυνατότητες και προοπτικές για μια βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη.

Πρόγραμμα Ημερίδας
9:00-9:30: Εγγραφές Ημερίδας-Αιτήσεις συμμετοχής για Workshops
9:30 – 9:45Νέες καλλιέργειες και παλιές που είναι νέες. Χρήστος Ε. Αυγουλάς, Καθηγητής Γεωργίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τέως Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
9:45 – 10:00Μεταρρύθμιση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Δημήτρης Μελάς. Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
10:00 – 10:15: Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Από την παραγωγή εμπορευμάτων στη δημιουργία αξίας στη γεωργία. Στέλιος Ροζάκης, Αν. Καθηγ. Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης ΓΠΑ. Υπεύθυνος Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΓΠΑ.
10:15 – 10:30: Κρίσιμες Προτεραιότητες για τους Συνεταιρισμούς στον Αγροτικό Τομέα. Ιωάννης Τσιφόρος, Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ.
10:30   10:45: Ελληνικό ελαιόλαδο: Από τον μύθο στις σημερινές προκλήσεις.Γιώργος Οικονόμου, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ.
10:45 – 11:00: Η σημασία της συνεργασίας στον αγροτικό τομέα και η προστιθέμενη αξία της στο παραγόμενο προϊόν. Σπήλιος Καταφυγιώτης,Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, Αγρομετεωρολογίας MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ. Ελληνική Γεωργία.
11:00 – 11:45: Ερωτήσεις – Συζήτηση

Workshops της Ελληνικής Γεωργίας

Στο πλαίσιο της έκθεσης Agro Expo του Money Show, διοργανώνεται από την Ελληνική Γεωργία το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Hilton (Αίθουσα Σαντορίνη 3, Business Center, ημιόροφος), μια σειρά workshops με σκοπό να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και να συζητήσουμε μαζί σας!

Δωρεάν Συμμετοχή!
Εγγραφές-Αιτήσεις Συμμετοχής: Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα workshops θα γίνουν μαζί με τις εγγραφές της Ημερίδας: «Μύθοι και Πραγματικότητα: Μία ειλικρινής συνάντηση για την ελληνική γεωργία» το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ώρα 9:00-9:30.
Στους συμμετέχοντες της Ημερίδας/Workshops θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Πρόγραμμα Workshops

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
12:30 – 13:45: Φυτεμένα Δώματα: Η πράσινη λύση για εξοικονόμηση χρήματος και ποιότητας ζωής στις πόλεις.
Εισηγητής: Τρύφωνας ΠαπαντωνίουΓεωπόνος, Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc.Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής της Ελληνικής Γεωργίας
14:00 – 15:30: Σύγχρονη σαλιγκαροτροφία-Μέθοδοι παραγωγής, αγορά και διάθεση των σαλιγκαριών.
Εισηγητής: Φάνης Τζαγκαράκης, Γεωπόνος, Μελετητής εκτροφείων σαλιγκαριών. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής της Ελληνικής Γεωργίας
15:45 – 16:45: Branding – Δημιουργώντας επώνυμα αγροτικά προϊόντα.
Εισηγητής: Θωμάς Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ, MSc. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής της Ελληνικής Γεωργίας
17:00 – 18:00 : Προώθηση Ιστοσελίδων  - Internet marketing.
Εισηγητής: Παναγιώτης ΤραχαλάκηςΑναλυτής Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Επιστημονικός Συνεργάτης της Ελληνικής Γεωργίας
18:15-19:30: Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά. Παραγωγή – Μεταποίηση.
Εισηγητής: Περικλής ΔιαμαντόπουλοςΓεωπόνος Αξιοπ. Φυσ. Πόρων & Γ.Μηχ. Βιοτεχνολόγος MSc, PhD. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής της Ελληνικής Γεωργίας
19:45-21:00: Συστήματα διασφάλισης ποιότητας και πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων.
Εισηγητής: Ιωάννης Καλτσής, Γεωπόνος MSc, Διεύθυνση Σχεδιασμού Ποιότητας, Protypon ΕΠΕ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
10:00 – 11:00 : Η άνοδος των Περιβαλλοντικών Δηλώσεων για Αγροτικά Προϊόντα.
Εισηγητής: Παναγιώτης ΠαναγιωτακόπουλοςΜηχανικός Περιβάλλοντος, PhD– Διευθύνων Σύμβουλος, Close the Loop
11:15 – 12:15 : Η προώθηση Ελληνικών τροφίμων και ποτών μέσα από το εμπορικό κέντρο Greek Foodosophy
Εισηγητής: Γιώργος ΚουβέληςΓενικός Διευθυντής, Greek Foodosophy Ltd
12:30 – 13:45 : Σαλιγκάρι – Ποιοτικά χαρακτηριστικά, εμπορευματοποίηση και τρόποι εστίασης.
Εισηγητής: Φάνης Τζαγκαράκης, Γεωπόνος, Μελετητής εκτροφείων σαλιγκαριών. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής της Ελληνικής Γεωργίας
14:00 – 15:15: Αιθέρια έλαια. Παραγωγή και Εμπορία.
Εισηγητής: Περικλής ΔιαμαντόπουλοςΓεωπόνος Αξιοπ. Φυσ. Πόρων & Γ.Μηχ. Βιοτεχνολόγος MSc, PhD. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής της Ελληνικής Γεωργίας
15:30 – 16:30: Πώς να δημιουργήσετε μία μικρή μεταποιητική μονάδα.
Εισηγητής: Θωμάς Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ, MSc. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής της Ελληνικής Γεωργίας
16:45 – 18:00: Χρηματοδοτικά προγράμματα για αγρότες
Εισηγητής: Θανάσης Κυριαζόπουλος, Μηχανικός παραγωγής & διοίκησης. Υπεύθυνος γραφείου Συμβούλων Επιχειρήσεων ΑΝΕΛΙΞΗ
18:15 – 19:15: Για να θερίσεις, πρέπει να σπείρεις. Τα απολύτως βασικά της διαφήμισης ενός προϊόντος.
Εισηγήτρια: Ελένη Ροκά, Σύμβουλος Διαφήμισης, ΜSc. Διευθύντρια Marketing