Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα: Το 2014 "ΕφοδιΑΖει" νέους, επιχειρήσεις και παραγωγούς


To νέο πρόγραμμα "εφοδιΑΖουμε", ένα σύνολο πρωτοβουλιών που προσφέρουν υποστήριξη, κατάρτιση και τεχνογνωσία σε νέους, επιχειρήσεις και παραγωγούς, παρουσίασε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, η Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα.

To πρόγραμμα αποτελείται από τρεις άξονες:

- "εφοδιΑΖουμε" τους ΝΕΟΥΣ 
Η εταιρεία είναι ο βασικός υποστηρικτής της πρωτοβουλίας της Ολλανδικής Πρεσβείας Orange Grove, η οποία ως στόχο έχει να φέρει τα start-ups νέων επιχειρηματιών ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα χώρο εργασίας στον οποίο νέοι επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα, να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές δεξιότητες, να δικτυωθούν μεταξύ τους και να αποκτήσουν εμπειρία.

Εκεί, η Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα προσφέρει στους φιλοξενούμενους startupers καθοδήγηση και ενδυνάμωση στην αρχή της επαγγελματικής τους διαδρομής, αλλά και να ενισχύσει την νεανική επιχειρηματικότητα, ώστε να διευρυνθούν οι επαγγελματικές τους προοπτικές.

Ακόμη υποστηρίζει τη νέα πρωτοβουλία κατά της ανεργίας "job pairs" με στόχο να βοηθήσει νέους ανθρώπους να μεταβούν επιτυχημένα στην αγορά εργασίας φέρνοντάς τους σε επαφή με στελέχη της, τα οποία θα αναλάβουν εθελοντικά το ρόλο του μέντορα. 

- "εφοδιΑΖουμε" τις ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) υλοποιεί το πρώτο τρίμηνο του 2014 Πρόγραμμα Σεμιναρίων Εξωστρέφειας στην Πάτρα.

Τα Σεμινάρια απευθύνονται σε αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν στον αγροδιατροφικό τομέα και αναζητούν την εξέλιξη και την ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητάς τους. Μέσω των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα λάβουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και καθοδήγηση για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους σε ξένες αγορές και να προσαρμοστούν με ευελιξία στις συνθήκες που επικρατούν σε αυτές.

- "εφοδιΑΖουμε" τους ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ και συνεργάτες από το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού
Παράλληλα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επεκτείνοντας το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού για 7η συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς βυνοποιήσιμου κριθαριού, παρέχοντας κίνητρα, υποστήριξη και τεχνογνωσία στους εγχώριους παραγωγούς.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί τον Ιανουάριο του 2014 εκπαιδευτικά Σεμινάρια σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης, τα οποίο αφορούν στην παροχή τεχνογνωσίας για την βέλτιστη αξιοποίηση ποικιλιών κριθαριού κατάλληλων για βυνοποίηση και σποροπαραγωγή, που θα οδηγήσει τις δραστηριότητές τους σε καλύτερη απόδοση από επιχειρηματικής άποψης.


ΕΜΕΑ