Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από το Γραφείο Εκπαίδευσης Βρυξελλών, το Σύλλογο Κρητών Βελγίου, την KulturArt Bridge και την Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.
Ο Eric Bossman γνωστός sommelier παρουσίασε τον Κρητικό αμπελώνα και ο Σπύρος Αμορανίτης από την ASBL SEMELI τις Κρητικές ποικιλίες.
Οι εκλεκτοί και πολυάριθμοι προσκεκλημένοι που κατέκλισαν την αίθουσα, δοκίμασαν έντεκα (11) ετικέτες έξι λευκά και πέντε κόκκινα κρασιά, συνοδευμένα από γεύσεις δημιουργικής Κρητικής κουζίνας που ετοίμασε ο shef Μανόλης Μακρυγιαννάκης.
Τα κρασιά ήταν προσφορά του «Δικτύου Οινοποιών» και της «ΣΕΜΕΛΗ».
Η εκδήλωση είναι μια από αυτές που υλοποιούνται στο πλαίσιο των «100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» και υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου.
Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από το Γραφείο Εκπαίδευσης Βρυξελλών, το Σύλλογο Κρητών Βελγίου, την KulturArt Bridge και την Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.