Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ποιες είναι οι ελληνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Μεταξύ των 100 εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη για το 2013 που βραβεύτηκαν από το Great Place to Work Institute, χθες στο Δουβλίνο, είναι και εταιρείες οι οποίες έχουν δραστηριότητες ή και έδρα στην Ελλάδα, όπως ο Μασούτης και η Μέλισσα-Κίκιζας ΑΒΕΕΤ.
Από την Ελλάδα βραβεύτηκαν οι εξής εταιρίες:
Στην πρώτη θέση, από τις 25 που βραβεύτηκαν, στην κατηγορία πολυεθνικές, βρέθηκε η Microsoft που διακρίθηκε σε 18 ευρωπαϊκές χώρες, στην έβδομη η Diageo που διακρίθηκε σε 5 ευρωπαϊκές χώρες, στην δέκατη έκτη η Mars με διακρίσεις σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, στην εικοστή θέση η Novartis που διακρίθηκε σε 4 ευρωπαϊκές χώρες και στην εικοστή πέμπτη θέση η Ελαΐς-Unilever με διακρίσεις σε 3 ευρωπαϊκές χώρες.
Στην κατηγορία μεγάλου μεγέθους εταιρείες (με περισσότερους από 500 εργαζόμενους), στην πέμπτη θέση βρέθηκε το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και στην 18η η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.
Στην κατηγορία μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρείες (με 50 έως 500 εργαζόμενους, βραβεύθηκαν 50 συνολικά εταιρείες), με την Μέλισσα-Κίκιζας ΑΒΕΕΤ να κατατάσσεται 48η.
Η έρευνα έγινε πανευρωπαϊκά με ερωτήσεις σε 589.000 εργαζόμενους που εργάζονται σε περισσότερες από 2.100 επιχειρήσεις σε 19 χώρες της Ευρώπης. Πρώτη εταιρεία πανευρωπαϊκά αναδείχτηκε στις πολυεθνικές η Microsoft ενώ η αγγλική Capital One και η φινλανδική Futurice κατατάχθηκαν πρώτες στις λίστες με τις καλύτερες μεγάλες και τις καλύτερες μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις αντίστοιχα.