Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Έτσι θα προσληφθείς στον Σκλαβενίτη

Πλησιάζουμε περίπου τη συμπλήρωση ενός έτους από τον Σεπτέμβριο του 2016 όταν και ολοκληρώθηκε το deal του ομίλου Σκλαβενίτη με την εξαγορά της Μαρινόπουλος σε μια προσπάθεια να εξυγιανθεί η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ. Σχεδόν όλα τα καταστήματα ανακαινίστηκαν, επαναλειτούργησαν, γέμισαν τα ράφια τους με  προϊόντα και το νέο προσωπικό της Σκλαβενίτης, πρώην υπάλληλοι της Μαρινόπουλος, που εργάζονταν επί μήνες σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, πλέον εργάζονται και πληρώνονται στην ώρα τους, ενώ αρκετοί χαμηλόμισθοι από αυτούς είχαν και αυξήσεις στο μισθό τους.

O Σκλαβενίτης, ωστόσο,  στο πλαίσιο μιας τόσο μεγάλης αναδιάρθρωσης και επέκτασης, χρειάστηκε νέο προσωπικό. Το ερώτημα που τίθεται ευρέως είναι το πώς μπορεί κάποιος να προσληφθεί στην αλυσίδα του.

Όπως ενδεχομένως γνωρίζουν αρκετοί, η εταιρεία έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από τους ανταγωνιστές της. Δεν διαθέτει ιστοσελίδα -επί χρόνια στο sklavenitis.gr αναγράφεται ότι «το site είναι υπό κατασκευή»- καθώς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάθε ανάγκη της για προσωπικό καλύπτεται με ενέργειες εκ των έσω. Εν ολίγοις, δεν υπάρχουν αγγελίες πρόσληψης σε σχετικές ιστοσελίδες προκειμένου κάποιος να ενημερωθεί για κενές θέσεις εργασίας.

Αντίθετα, όλες οι άλλες μεγάλες αλυσίδες, όπως ο ΑΒ Βασιλόπουλος, η Μασούτης, τα Μy Market αλλά και τα Lidl, σχεδόν καθημερινά έχουν ανοιχτές θέσεις εργασίας για τα καταστήματά τους, ζητώντας από ταμίες και πωλητές μέχρι υπαλλήλους κρεοπωλείου, γραφίστες, κειμενογράφους αλλά και διευθυντές! Ο Σκλαβενίτης διαφέρει λοιπόν ακολουθώντας την πολιτική «από στόμα σε στόμα». Δηλαδή, αν υπάρξει κάποια κενή θέση εργασίας τότε το πρόβλημα λύνεται εκ των έσω, μέσω συστάσεων, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερη εποπτεία της πρόσληψης.

Επομένως όσοι έχουν ως στόχο μια θέση εργασίας σε έναν από τους λεγόμενους τυπικούς εργοδότες, που τηρούν τα νόμιμα προβλεπόμενα, δε λειτουργούν τα καταστήματά τους τις Κυριακές και κάνουν ενίοτε και… αυξήσεις, τότε θα πρέπει να γνωρίσουν κάποιους από τους εργαζόμενους και διευθύνοντες καταστημάτων…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου