Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Τα σχολεία της περιφέρειας «έλαμψαν» στον μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

Κυριάρχησαν στην κορυφαία πεντάδα - Οι νικητές επιλέχθηκαν με βάση την κερδοφορία των εικονικών επιχειρήσεών τους σε ένα πρόγραμμα προσομοίωσης της αγοράςΤη συναρπαστική εμπειρία του Εθνικού Τελικού του Επιχειρηματικού Διαγωνισμού με Προσομοιωτή, Young Business Talents 2016-17 (του μεγαλύτερου Διεθνούς Προγράμματος Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου) έζησαν το περασμένο Σάββατο 300 μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι βρέθηκαν στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για να δουν τους κόπους των τελευταίων 4 μηνών να ανταμείβονται.

Την πρώτη θέση στην κορυφαία πεντάδα, κατέλαβε - για δεύτερη συνεχή χρονιά - το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών με την ομάδα “Κεραυνοί” και ακολούθησαν στη 2η θέση, η ομάδα “Economy” από τις Λυκειακές Τάξεις Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας, στην 3η θέση, η ομάδα “Trush” από το Πειραματικό ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην 4η θέση η ομάδα “ΝOE” από το Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων Αττικής, και την 5η θέση η ομάδα “Oldschool” από το 3ο ΓΕΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης. 

Οι μαθητές, βίωσαν την τελική αναμέτρηση και επιβράβευση του επιχειρηματικού ταλέντου τους, μετά από προσπάθειες που κατέβαλαν διαδικτυακά με τις ομάδες τους επί 4 μήνες, διανύοντας συνολικά 14 εικονικά επιχειρηματικά έτη, συμπεριλαμβανομένων των 2 τελευταίων επιχειρηματικών σχεδίων που κατέθεσαν στον Τελικό, σε μια πιστή αναπαράσταση μιας αγοράς σε ανταγωνισμό. 



Οι 75 ‘ομάδες – εταιρίες’ που συμμετείχαν στον Τελικό, ήταν οι φιναλίστ που προκρίθηκαν ανάμεσα από 795 ομάδες – περίπου 2.500 παιδιά - που ξεκίνησαν φέτος το διδακτικό ταξίδι στον κόσμο των επιχειρήσεων με την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, αναδείχθηκαν οι 20 κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη του ΥΒΤ 2016-17 βάσει της συνολικής τους κερδοφορίας. 

Τόσο τα παιδιά, όσο και οι καθηγητές τους, επισήμαναν για άλλη μια χρονιά, πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η εμπειρία για το μέλλον τους, δεδομένου ότι το Young Business Talents αποτελεί ένα καινοτόμο διδακτικό εργαλείο, το οποίο φέρνει σε επαφή τη θεωρία με την πράξη. 
Στα παιδιά δόθηκαν συμβολικά χρηματικά βραβεία και Δίπλωμα πιστοποίησης, ενώ βραβεία έλαβαν και οι καθηγητές που καθοδήγησαν τα παιδιά όλη τη χρονιά, σε αυτή τη βιωματική εμπειρία μάθησης. 

To Young Business Talents, είναι ένα διεθνές Πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στη Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) καθώς και στο Μεξικό, και διοργανώνεται από τη NIVEA στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας. Κατά την περσινή διοργάνωση, ο αριθμός συμμετοχών σε όλες τις χώρες, έφτασε συνολικά τους 22.000 μαθητές. 


Το Καινοτόμο Πρόγραμμα με Προσομοιωτή, που έχει ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές γνώσεις και δεξιότητες, συμπλήρωσε φέτος τον τέταρτο χρόνο επιτυχημένης υλοποίησής του στην Ελλάδα και ήταν δωρεάν για όλους. Υποστηρίχτηκε επίσης από τη ΔΕΠΑ – Φυσικό Αέριο - και τη ΔΕΛΤΑ και φιλοξενήθηκε στο Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής 3ης Γενιάς, είναι ένα πανίσχυρο λογισμικό, το οποίο παραχωρείται από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης. 

Στον μεγάλο Τελικό ΥΒΤ 2016-17, συμμετείχαν ομάδες από τους νομούς: Αττικής, Αρκαδίας, Δράμας, Εύβοιας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Λαρίσης, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνης, Λέσβου, Μεσσηνίας, Πρέβεζας, Γρεβενών, Βοιωτίας και Μαγνησίας. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου