Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Έτσι θα είναι τα ξενοδοχεία του μέλλοντος


Σύμφωνα με έκθεση του Hotels.com το σκηνικό αλλάζει εντελώς στα ξενοδοχεία του μέλλοντος. Τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, εικόνες αφής και ιπτάμενες μεταφορές είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές που θα επικρατήσουν στα ξενοδοχεία μέχρι το 2060, όπως όλα δείχνουν από την έρευνα που διεξήχθη σε συνεργασία με τον καταξιωμένο φουτουριστή Dr James Canton από το Ινστιτούτο Παγκόσμιου Μέλλοντος. Αυτές είναι, λοιπόν, οι 10 κορυφαίες τάσεις

Κατά παραγγελία ξενοδοχεία που θα κατασκευάζονται βάσει των πελατών


Τα ξενοδοχεία της επόμενης γενιάς θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις επιθυμίες των πελατών. Θα συντίθεται και η μορφή τους θα καθορίζεται από τη ψήφο των καταναλωτών. Αυτό θα γίνεται εφικτό με τη χρήση της νανοτεχνολογία και με μηχανήματα που θα μπορούν να συνθέτουν από μόνα τους όχι μόνο κτίρια, αλλά ακόμη και ολόκληρους φυσικούς κόσμους.

Μηχανήματα παραγωγής 3D αντικειμένων στον εξοπλισμό κάθε δωματίου


Στον standar εξοπλισμό του κάθε δωματίου θα είναι και τρισδιάστατοι εκτυπωτές που υπόσχονται να αλλάξουν εντελώς την ταξιδιωτική εμπειρία αλλά και την διαμονή. Οι ταξιδευτές, λοιπόν, θα χρειάζεται να μεταφέρουν μαζί τους πολύ λιγότερα, καθώς εκτυπωτές αυτοί θα δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο αντικείμενα όπως παπούτσια, ρούχα και οι πελάτες θα κατεβάζουν σε μνήμες ηλεκτρονικά αγαθά που θα εκτυπώνουν μόνοι.

Μπάτλερ- ανθρωποειδή ρομπότ


Οι μπάτλερ – βοηθοί θα είναι ρομπότ, που θα προγραμματίζονται για να ταιριάζουν με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη. Ειδικά ταλέντα, συγκεκριμένες γλώσσες και πολλές πληροφορίες στον πελάτη. Τα ρομπότ αυτά θα κάνουν τα πάντα, από το να υποδέχονται τους ταξιδευτές από το αεροδρόμιο, να προσφέρουν υπηρεσίες γκουρμέ, να τακτοποιούν το δωμάτιο, να κρατούν παρέα και να παρέχουν συμβουλές.

Οι πελάτες θα επιλέγουν μέχρι και το… όνειρό τους


Ο ορισμός του καλού ύπνου θα αλλάξει., καθώς τα ξενοδοχεία όχι απλά θα προσφέρουν καλά κρεβάτια, υψηλής ποιότητας στρώματα και ησυχία, αλλά πλέον οι μελλοντικοί ταξιδιώτες θα μπορούν να επιλέγουν τα όνειρά τους πριν αποκοιμηθούν. Τα ξενοδοχεία θα τους προσφέρουν πρόσβαση στη νευροτεχνολογία και μέσα από ειδικά μηχανήματα οι πελάτες θα ρυθμίζουν αντίστοιχα τον εγκέφαλό τους.

Τα pop – up περιστασιακά ξενοδοχεία


Οι πελάτες θα επιλέγουν πού θα ανοίγουν τα ξενοδοχεία και πώς θα είναι μέσα από online ψηφοφορίες. Τα σχέδια που θα κερδίζουν τις περισσότερες ψήφους θα αυτο-συντίθενται με τη χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών, με την τεχνολογία των βιο-ηλιακών κυττάρων και της νανοτεχνολογίας. Τα ξενοδοχεία αυτά θα υπάρχουν για περιορισμένο μόνο χρόνο και οι πελάτες θα πληρώνουν με ψηφιακό νόμισμα HotelCoin μέσω του κινητού.

Ξενοδοχειακά σπα αφιερωμένα στη μακροζωία


Τα ξενοδοχεία – σπα νέας γενιάς θα χρησιμοποιούν την ανάλυση του DNA και θα θέτουν ως στόχο τη μακροζωία. Οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν εξατομικευμένη περιποίηση για την πρόληψη, την πρόβλεψη και τη βελτίωση της υγείας τους, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και με προγράμματα σχεδιασμένα για να αναζωογονούν τη φυσική κατάσταση και την υγεία τους, ο στόχος θα είναι η μακροζωία.

Αερομεταφορές, αυτοκίνητα-ρομπότ και Hyperloop


Ένα από τα πιο στρεσογόνα κομμάτια των διακοπών είναι οι μεταφορές και τα ταξίδια, αλλά αυτά θα αλλάξουν, καθώς οι μελλοντικές μεταφορές θα γίνονται με αυτοκινούμενα αμαξίδια, ιπτάμενα αυτοκίνητα, τα οποία θα αποφεύγουν την κίνηση, αλλά και ακόμα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά επιτεύγματα όπως το υπερηχητικό αεροσκάφος Hyper Loop που θα διανύει εκατοντάδες χιλιόμετρα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Το ταξιδιωτικό άβαταρ


Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και οι λεπτομέρειες των ταξιδιών θα κανονίζονται από το προσωπικό άβαταρ των τουριστών. Το εξατομικευμένο για κάθε ταξιδιώτη άβαταρ, θα συντελεί έναν προσωπικό ταξιδιωτικό πράκτορα. Θα διαχειρίζεται τις κρατήσεις, όπως η Siri της Apple και η Alexa της Amazon και θα οργανώνει και το υπόλοιπο ταξίδι.

Πληρωμές μέσω… DNA


Όλα θα γίνονται πλέον μέσω DNA, καθώς με την ταυτοποίησή του για γίνεται η επιβεβαίωση της ταυτότητάς του πελάτη στις διαδικτυακές κρατήσεις και πληρωμές και μόνο το αποτύπωμά του θα αρκεί.

Οικολογικά ξενοδοχεία επόμενης γενιάς


Τα ξενοδοχεία ήδη δίνουν έμφαση στην οικολογία και στο περιβάλλον, όμως στο μέλλον κάθε ξενοδοχείο θα είναι βιώσιμο. Θα έχουν πολύ καλή ενεργειακή επάρκεια, θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά ασφαλή και καθαρά προϊόντα, καθώς και την τελευταία ηλιακή και γεωθερμική τεχνολογία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου