Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων φοιτητών για συμμετοχή στο πρόγραμμα Educational Trip 2017

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Educational Trip 2017 που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S.), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSAMIT),Georgia Tech (GTHS), UC San Diego (HSAUCSD) και Princeton (OPA).

Το Educational Trip δίνει την ευκαιρία σε 24 φοιτήτριες και φοιτητές από δημόσια ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας και της Κύπρου να επισκεφθούν για μια εβδομάδα τα κορυφαία αυτά πανεπιστήμια και να εφοδιαστούν με πρωτοποριακές ιδέες που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν, θα παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε τεχνολογικές εταιρείες αιχμής, όπως Google, Facebook, κ.ά., καθώς και ερευνητικά κέντρα στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστώνη, στην Ατλάντα, στο Σαν Ντιέγκο και στο Νιού Τζέρσεϊ, καθώς και θα βιώσουν την καθημερινή ζωή ενός φοιτητή και μιας φοιτήτριας σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι φοιτήτριες και φοιτητές ελληνικών και δημοσίων κυπριακών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, που φοιτούν σε πολυτεχνικές σχολές, σχολές θετικών επιστημών και οικονομικές σχολές, έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος φοίτησης και δεν βρίσκονται στο έτος αποφοίτησής τους, παρουσιάζουν μια αξιόλογη πορεία στις σπουδές τους και έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτούν και γενικότερη εθελοντική και κοινωνική δραστηριότητα. Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 8 Ιανουαρίου 2017 και το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί 01-09 Απριλίου 2017.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη ιδιωτών υποστηρικτών, οι οποίοι καλύπτουν τη μεταφορά των συμμετεχόντων φοιτητών, από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος (Αθήνα) προς Σαν Φρανσίσκο, Βοστώνη, Ατλάντα, Σαν Ντιέγκο ή Νιου Τζέρσεϊ.

Στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πάνω από 100 φοιτήτριες/τες από την πλειοψηφία των ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και τα τελευταία δύο χρόνια και της Κύπρου. Οι εμπειρίες που έλαβαν μέσω του Educational Trip και η μεταξύ τους συνεργασία έχει οδηγήσει σε σημαντικά αποτελέσματα στην ακαδημαϊκή ζωή φοιτητών και φοιτητριών συμβάλλοντας στην βελτίωση της ακαδημαϊκής πραγματικότητας στα πανεπιστήμιά μας.

Ενδεικτικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί με τη συμβολή των αποφοίτων του προγράμματος, είναι: η δημιουργία ανά την Ελλάδα δυναμικών φοιτητικών ομάδων εστιασμένων σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους, όπως φυσική (PATH), βιολογία (BAT), επιστήμη χημικού μηχανικού (CHEMECON), φέρνοντας τους φοιτητές σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο τους και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, η σύσταση της ομάδας Co.Mv.o.S., με τη συμμετοχή φοιτητών από ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών, με στόχο τη δραστηριοποίηση, τη συνεργασία των φοιτητών και την ανάδειξη φοιτητικών πρωτοβουλιών ανά την Ελλάδα, η διοργάνωση ποικίλων θεματικών ομιλιών και δράσεων (π.χ., Patras Game Expo, Team Fair AUTH) και η μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας σε διάφορους άλλους οργανισμούς ανά την Ελλάδα (φοιτητικές ομάδες, startups κ.α.), η προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας με τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων από τους συμμετέχοντες του Προγράμματος στοχεύοντας στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στη μαθητική και φοιτητική κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Educational Trip 2017, καθώς και για συμμετοχή στο Πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.edutrip.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου