Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas - The Venture


Το Chivas-The Venture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Chivas Regal, διοργανώνεται εφέτος, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, με στόχο την ανάδειξη του Έλληνα κοινωνικού επιχειρηματία, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό και θα διεκδικήσει μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση 1 εκατ. δολαρίων του επάθλου, για την επιχείρησή του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το Chivas-The Venture, εδώ και τρία χρόνια, αποτελεί διεθνή πρωτοβουλία αναζήτησης και ενίσχυσης της επόμενης γενιάς start ups, που επιδιώκουν η επιτυχία τους να έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή των άλλων και εφέτος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία ιδιαίτερα οικονομικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, όπου η υποστήριξη νέων επιχειρηματιών με κοινωνική δράση αποτελεί ανάγκη».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε κάθε ήδη υφιστάμενη ελληνική κερδοσκοπική επιχείρηση που εδρεύει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, τα έσοδά της δεν ξεπερνούν το 1,5 εκατ. δολάρια και επιζητεί να έχει θετική επίδραση ή όφελος για την κοινωνία ή το περιβάλλον. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση http://www.chivas.com/el-gr/the-venture, από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας νικητής που θα αναδειχθεί, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των συμμετοχών, θα λάβει μέρος στο Accelerator Week στη Μ. Βρετανία, μαζί με άλλους τοπικούς νικητές, την άνοιξη του 2017. Το Chivas Regal, διατηρώντας την κληρονομιά των αδελφών James και John Chivas, οι οποίοι είχαν έντονη κοινωνική δράση και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη στήριξη επιχειρήσεων που συμβάλλουν σε μία ευρύτερη θετική αλλαγή στον κόσμο, δημιούργησε το Chivas-The Venture, το 2014. Έκτοτε, πάνω από 3.500 επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, με σκοπό να διεκδικήσουν μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση του 1 εκατ. δολαρίων.

Το Chivas καλεί τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να μοιραστούν την επιτυχία και να ενταχθούν στην παγκόσμια κοινότητα των επιχειρήσεων που δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου