Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

3 - 4 Δεκεμβρίου, INNOVATHENS: διαγωνισμός καινοτομίας Crowdhackathon #health


Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016 διοργανώνεται στο INNOVATHENS – Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, ο διήμερος διαγωνισμός καινοτομίας Crowdhackathon #health με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products – MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της Υγείας (http://crowdhackathon.com/health/) 

Το Crowdhackathon είναι μία δράση ανοιχτής καινοτομίας της Crowdpolicy Συμμμετέχουν νέοι, προγραμματιστές, designers, αναλυτές και κάθε ενδιαφερόμενος που έχει ιδέες και προτάσεις για να λύσει πρακτικά προβλήματα ή να φτιάξει ένα πιλοτικό καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία σε τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας. Μπορείτε να δειτε όλα τα Crowdhackathons που έχουν διοργανωθεί στον σύνδεσμο http://crowdhackathon.com/ 

Το Crowdhackathon #health 2016 διοργανώνεται από την εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, την Ethosmedia και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS , στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας Crowdhackathon.com της Crowdpolicy. 
Καλούμε νέους επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον κλάδο της υγείας, φοιτητές, μαθητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο Crowdhackathon #health και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο της υγείας. 

Το crowdhackathon #health είναι στην αιχμή των εξελίξεων για το medtech & wellness: Sensors & connected devices, Digital therapy and patient engagement, Health Data & Analytics, Digitally Enabled Healthcare Delivery, Remote & Telehealth με αναμενόμενες εφαρμογές σε όλο το φάσμα του health & wellness! 

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε ομάδες προκειμένου να μπορούν στο χρονικό πλαίσιο των τριάντα έξι (36) περίπου ωρών που δίνεται να αναπτύξουν την εφαρμογή τους σε βαθμό Minimum Viable Product MVP ή/και επιχειρησιακές λύσεις για τον τομέα της Υγείας και τις σχετικές υπηρεσίες με τεχνολογίες web ή/και mobile που γνωρίζουν. Πιο κάτω παρουσιάζονται όλοι οι τρόποι συμμετοχής (μέντορες, κριτές, χορηγοί, υποστηρικτές και data providers). Διαβάστε τους τομείς, τις τεχνολογικές περιοχές ενδιαφέροντος στο http://crowdhackathon.com/health/

Oι Στόχοι της διοργάνωσης 

Να αναπτυχθούν καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα που παράγουν αξία για τους χρήστες, οργανισμούς και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της Υγείας 

Να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, η εμπειρία προγραμματιστών, νέων επιχειρήσεων, ομάδων και στελεχών για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών 

Να προκληθεί ενδιαφέρον σε νέους δυναμικούς ανθρώπους ώστε συμμετοχικά και συνεργατικά να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες, προς όφελος της οικονομίας και των πολιτών 

Να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start up εταιρία που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας. 

Να αποκτήσουν οι διαγωνιζόμενοι δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά. 

Να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου. 

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά ρόλο και ισχύει το μοντέλο first come first served. 

Βραβεία 

Η διοργάνωση προσφέρει στις τρεις (3) πρώτες ομάδες χρηματικά βραβεία. 
Tα βραβεία θα ανακοινώνονται στο δικτυακό τόπο http://crowdhackathon.com/health


Τόπος και χρόνος 

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS www.innovathens.gr - Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016. 

Συμμετοχή 

Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους και υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις ανά ρόλο για τις οποίες ισχύει το μοντέλο first come first served. Για την είσοδο στο χώρο απαιτείται προηγουμένως εγγραφή μέσω της πλατφόρμας της διοργάνωσης http://crowdhackathon.com/health

Στο Crowdhackathon υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής με τους ακόλουθους ρόλους: 

  • Διαγωνιζόμενοι, για υλοποίηση των εφαρμογών. Αποτελούν τους διαγωνιζόμενους και μπορεί να είναι προγραμματιστές, αναλυτές, designers, σύμβουλοι κοκ. Διαγωνίζονται σε ομάδες από 2 – 5 άτομα (επιθυμητό). 
  • Μέντορες για καθοδήγηση και υποστήριξη των διαγωνιζομένων. 
  • Εθελοντές για υποστήριξη στην διοργάνωση. 
  • Επισκέπτες. Μπορεί να είναι στελέχη από εταιρείες, φορείς του δημοσίου τομέα και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και δεν διαγωνίζονται, αλλά παρακολουθούν την εξέλιξη των υλοποιήσεων, τις παρουσιάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις. 
  • Πάροχοι δεδομένων (data owners). Φορείς που θα διαθέσουν δεδομένα για αξιοποίηση και μπορούν να προέρχονται από το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. 
  • Δημοσιογράφοι 
  • Υποστηρικτές / Χορηγοί 

Χρονοδιάγραμμα και τεχνικές προδιαγραφές

Εγγραφές: Έχουν ήδη ξεκινήσει στο http://crowdhackathon.com/health
Πλαίσιο Συμμετοχής http://crowdhackathon.com/health/terms/
Ολοκλήρωση εγγραφών: Μέχρι την κάλυψη των θέσεων 
Τεχνικές προδιαγραφές (Πρώτη έκδοση) https://goo.gl/rDwG36 

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε αφορά το crowdhackathon #health μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στο http://crowdhackathon.com/health στο crowdhackathon+health@crowdpolicy.com. 
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1854116854809707/ Γραφτείτε στο Facebook event για συνεχή ενημέρωση! 

Hashtag 

#crowdhackathon #healthtech 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου