Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

5 υποτροφίες από την ΕΕΔΕ σε γυναίκες απόφοιτες ΑΕΙ


Με την προκήρυξη πέντε υποτροφιών σε γυναίκες απόφοιτες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης εγκαινιάζει τη νέα εντατική συνεργασία της, με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Η απόφαση αυτή, την οποία ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΕΔΕ Αθανάσιος Ρούλιας, στη γενική γραμματέα Ισότητας, Φωτεινή Κούβελα, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση», του πρωτόκολλου συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει οι δύο φορείς

Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκαν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της γυναικείας απασχόλησης τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, η κ Κούβελα αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας θέσεων εργασίας για τις γυναίκες, αλλά και την εργασιακή ανέλιξη των γυναικών στο πλαίσιο μιας δίκαιης ανάπτυξης της χώρας μας. Επίσης, εστίασε στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν γυναικείο προσωπικό μόνο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 6 μηνών.

Προς επιβεβαίωση του αρνητικού κλίματος στον τομέα αυτό η αναφέρθηκε στα επίσημα στοιχεία ανεργίας του Ιούλιου από τον ΟΑΕΔ, από όπου προκύπτει η αρνητική πρωτιά των γυναικών -άνω του δυσθεώρητου 64%-, καθώς επίσης και το έμφυλο μισθολογικό χάσμα, η «γυάλινη» οροφή και η υποεκπροσώπηση των γυναικών σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο κ. Ρούλιας δεσμεύτηκε επίσης να διερευνήσει: Α) Την ένταξη των κατάλληλων δεικτών, που θα αφορούν τη γυναικεία απασχόληση, βάσει και των οποίων θα δίνεται η Πιστοποίηση Επιχειρηματικής Αριστείας - EFQM στις επιχειρήσεις. Β)Την από κοινού συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης. Γ) Τη δημιουργία κοινών δράσεων, στο πλαίσιο της ψηφιακής καινοτομίας, με στόχο την ενίσχυσης της γυναικείας εργασίας και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου