Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

80 φοιτητές από 10 χώρες στις εργασίες του 3ου Θερινού Πανεπιστημίου Σαμοθράκης

Υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών, της UNESCO και του GWP πραγματοποιείται το 3ο Θερινό Πανεπιστήμιο Σαμοθράκης που φέτος έχει τίτλο: “Προσεγγίσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για Αποθέματα Βιόσφαιρας και άλλες Προστατευόμενες Περιοχές”.
  • Ενότητα A: Υδατική και Κοινωνική Οικολογία: Θεωρία και Πρακτική
  • Ενότητα B: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδάτων και Παράκτιας Ζώνης – Εκπαιδευτικές και Συμμετοχικές Προσεγγίσεις”
Το Θερινό Πανεπιστήμιο δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες φοιτητές και νέους επιστήμονες από όλη την Ευρώπη να επισκεφτούν τη Σαμοθράκη και να ερευνήσουν διάφορες κοινωνικές, περιβαλλοντικές, και οικονομικές παραμέτρους. Η δράση ουσιαστικά στηρίζει τις μακρόχρονες προσπάθειες για την ένταξη της Σαμοθράκης στο δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας (MAB/UNESCO Biosphere Reserves) και την προσέλκυση επιστημόνων από όλον τον κόσμο με στόχο τη διεθνή ανάδειξή της και την αποτελεσματική προστασία της.

Ο Δήμος Σαμοθράκης και η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης παρέχουν θερμή υποστήριξη σε αυτή την διοργάνωση με στόχο την καθιέρωση του Θερινού Πανεπιστημίου στο νησί.

Το Θερινό Πανεπιστήμιο συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων (ΙΘΑΒΙΠΕΥ) του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας της Βιέννης, Πανεπιστήμιο Alpen Adria, το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Έδρα και Δίκτυο UNESCO του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE), ειδικότερα μέσω της Εκπαιδευτικής Πρωτοβουλίας MEdIES και άλλους φορείς.

Οι εργασίες του Θερινού Πανεπιστημίου, στο οποίο συμμετέχουν 80 φοιτητές από περισσότερες από δέκα χώρες, πραγματοποιείται από τις 9 εως τις 22 Ιουλίου 2016, ενώ το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει εκδήλωση που θα γίνει στις 19 Ιουλίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στη Χώρα στις 20.00

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στην ιστοσελίδα: http://www.medies.net.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου