Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Στέφθηκε με επιτυχία το 1o Συνέδριο Energy Market στην Ελλάδα


Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Αθήνα, το συνέδριο για την αγορά ενέργειας με τίτλο “Energy Market: Unlocking Greece’s Economic Potential”.

Το συνέδριο είχε μεγάλη προσέλευση, με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τους 200, μεταξύ των οποίων Πρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και άλλα στελέχη από “ηχηρά” ονόματα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εγχώριας και διεθνούς αγοράς ενέργειας. Στο συνέδριο, παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς δίνοντας την οπτική των θεσμών γύρω από τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναδείχθηκαν οι σημαντικές προοπτικές τόσο για την οικονομική ανάπτυξη, όσο και για την αναβάθμιση και εμπέδωση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, μέσω της αγοράς ενέργειας. Παρά τις χρηματοδοτικές, νομικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες που παρουσιάζονται στη χώρα, παράγοντες της αγοράς ενέργειας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές της Ελλάδας στον κλάδο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργο Στασινό, τα προσεχή έτη στον κλάδο της αγοράς ενέργειας αναμένεται η δημιουργία περίπου 40 χιλιάδων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας. Ο διευθυντής του γραφείου για την Ευρώπη, το δυτικό ημισφαίριο και την Αφρική της κυβέρνησης των ΗΠΑ κ. Γουίλιαμ Σίλκγουορθ είπε ότι ο στόχος των ΗΠΑ δεν είναι να στραφούν εναντίον της Ρωσίας, αλλά να εξασφαλιστεί ο ανταγωνισμός και η διαφάνεια στις αγορές, για τη μείωση των τιμών προς όφελος των καταναλωτών. Από την πλευρά του ο κ. Ξιφαράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ ανέφερε ότι είναι μία χρυσή ευκαιρία να φτιάξουμε καλές υποδομές, μέσω της συνέχισης των επενδύσεων από τον ΑΔΜΗΕ και τηΔΕΣΦΑ, για προσέλκυση επενδυόμενων κεφαλαίων είτε από Έλληνες, είτε από ξένους επενδυτές για μία ισορροπημένη ανάπτυξη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank κ.Αντωνόπουλος, έκανε λόγο για άμεση χρηματοδότηση ώριμων έργων στον τομέα των ΑΠΕ και στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, κατά το δεύτερο 6μηνο του τρέχοντος έτους. Ο κ. Άναρ Μαμάντοφ Διευθύνων Σύμβουλος της Socar Energy Greece αφού μίλησε για τα σημαντικά οφέλη του TAP, αναφέρθηκε στην προσδοκία της ολοκλήρωσης της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου του ΔΕΣΦΑ από την αζέρικη εταιρία, διαδικασία η οποία καθυστερεί λόγω ενστάσεων εκ μέρους της ΕΕ.

Το συνέδριο έκλεισε με δείπνο που παρατέθηκε στον χώρο του ξενοδοχείου, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να ανταλλάξουν κατ’ ιδίαν απόψεις και -γιατι όχι- να θέσουν τις βάσεις για μελλοντικές, στρατηγικής σημασίας, συμφωνίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου