Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Η Eurobank στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα


Τη στήριξη νέων επιχειρηματιών που θέλουν να υλοποιήσουν καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια συνεχίζει η Eurobank, σε συνεργασία με το Corallia, ανακοινώνοντας χθες την έναρξη του 4ου κύκλου του προγράμματος egg (enter, grow, go).

Η Eurobank δείχνει να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, θεωρώντας τη σημαντική για τη χώρα, και είναι αξιοσημείωτη η δήλωση, κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, Σταύρου Ιωάννου, ο οποίος σημείωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να περιφρουρήσει τις καινοτόμες επιχειρήσεις». Ο κ. Ιωάννου συνέχισε σημειώνοντας ότι το κράτος θα πρέπει να δημιουργήσει ένα περισσότερο φιλικό περιβάλλον για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για τον 4ο κύκλο του egg λήγει στις 4 Απριλίου στις 4 μ.μ. και δικαίωμα έχουν νέοι και νέες 18-44 ετών. Μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία πρόκειται να επιλεγούν 30 επιχειρηματικές προτάσεις που όλους τους κλάδους της οικονομίας, ενώ ενθαρρύνονται σχέδια που συνδυάζουν την εξωστρέφεια με την καινοτομία. Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα έχουν στη διάθεσή τους, για 12 μήνες, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working) που περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος έχουν προκύψει 63 εταιρείες, 55 προσλήψεις νέων συνεργατών, 3 υποβολές αιτήσεων ευρεσιτεχνίας, ενώ 5 εταιρείες έχουν βρει επενδυτές και άλλες 10 έχουν λάβει από τη Eurobank χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου