Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

To EAΠ επεκτείνεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό


Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) επεκτείνεται στο εξωτερικό, ενώ ενισχύει και το δίκτυο παραρτημάτων του εντός Ελλάδος. Τις δυνατότητες αυτές επιτρέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η κυβέρνηση.

 Συγκεκριμένα, η ΠΝΠ για το ΕΑΠ ορίζει ότι με απόφαση της διοικούσας επιτροπής, μπορούν να ιδρύονται παραρτήματα και κέντρα σπουδών στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Επίσης, το ΕΑΠ μπορεί να οργανώνει και προγράμματα διά βίου μάθησης, αυτοτελώς ή σε συνεργασία με άλλα ΑΕΙ Ελλάδας ή εξωτερικού. Με απόφαση της διοικούσας επιτροπής θα ορίζονται το ύψος και ο τρόπος καταβολής των διδάκτρων. 

Ο πρόεδρος της διοικούσας κ. Βασίλης Καρδάσης ανέφερε χθες στην «Κ» ότι το ΕΑΠ –με έδρα στην Πάτρα– θα μπορεί να δημιουργήσει παραρτήματα σε διάφορες πόλεις της χώρας (π.χ. Θεσσαλονίκη), όπου θα μπορούν να απευθύνονται φοιτητές του, και οι χώροι αυτοί να δίνουν το στίγμα του ΕΑΠ στην πόλη. Επίσης, το ΕΑΠ μπορεί να δημιουργήσει κέντρα στο εξωτερικό για την προώθηση των αγγλόφωνων προγραμμάτων του. Ο κ. Καρδάσης ανέφερε χαρακτηριστικά το ενδιαφέρον που δείχνουν ξένοι αλλά και Ελληνες της Διασποράς για προγράμματα όπως του Ελληνικού Πολιτισμού. 

Παράλληλα, κατοχυρώνονται οι 170 συμβασιούχοι του ΕΑΠ που είχαν μείνει μετέωροι, καθώς ορίζεται ότι εφόσον πληρώνονται από το ίδρυμα μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους με σύμβαση εργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου