Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων: e-learning Πρόγραμμα με τίτλο «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων  διοργανώνει το e-learning καινοτομικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» 

Σχεδιασμός και υλοποίηση : Αλέξης Κόκκος Διάρκεια : 200 ώρες

(κατανέμονται στο διάστημα 18/01/16-15/05/16)

Σε ποιους απευθύνεται: 

Σε εκπαιδευτές ενηλίκων, εκπαιδευτικούς και φοιτητές αντίστοιχων μεταπτυχιακών προγραμμάτων που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους κατακτώντας μια καινοτομική μέθοδο: Να αξιοποιούν έργα ζωγραφικής, κινηματογράφου, λογοτεχνίας, θεάτρου, μουσικής, χορού, με σκοπό τον εμπλουτισμό της διδασκαλίας τους έτσι ώστε να αναπτύσσεται η κριτική και δημιουργική σκέψη των εκπαιδευομένων. 


Δυο λόγια για τον υπεύθυνο 

Ο Αλέξης Κόκκος (www.alexiskokkos.gr) είναι καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει πρωτοστατήσει στην Ελλάδα στη δημιουργία του θεσμού της Διά Βίου Μάθησης, ενώ το έργο του έχει αναγνωριστεί στο εξωτερικό. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το ζήτημα της αξιοποίησης της τέχνης στην  εκπαίδευση. Είναι ο εμπνευστής και δημιουργός της μεθόδου  «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Αισθητική Εμπειρία» με πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή και Ελληνικά βιβλία και περιοδικά. Με βάση τη μέθοδο, έχουν γίνει εφαρμογές, με πολύ θετικά αποτελέσματα, σε σχολεία και φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα, Δανία, Ρουμανία και Σουηδία. 


Στόχοι 

Όταν θα έχετε ολοκληρώσει το e-learning Πρόγραμμα θα έχετε αναπτύξει : 

· Γνώσεις για τις προσεγγίσεις σημαντικών στοχαστών (Dewey, Gardner, Sartre, Freire, Perkins κ.ά) σχετικά με τη σημασία της χρήσης της τέχνης στην εκπαίδευση. 

· Γνώσεις για τα θεωρητικά θεμέλια που αφορούν στην ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης μέσα από την τέχνη (Mezirow, Kegan κ.ά). 

· Γνώση μίας πρωτοποριακής μεθόδου με βάση την οποία θα μπορείτε να αξιοποιείτε έργα τέχνης στις εκπαιδευτικές σας δραστηριότητες. 

· Ικανότητα για την αποτελεσματική εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου και αποτίμηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων της. Επιπλέον, γνωρίζοντας σε βάθος πώς λειτουργεί μια μέθοδος θα έχετε την ικανότητα να εφαρμόζετε ανάλογα και άλλες. 

· Προσωπική ικανοποίηση γιατί η ανάπτυξη προσωπικής σας σχέση με την τέχνη θα σας επιτρέπει να την κατανοείτε και να την απολαμβάνετε πληρέστερα. 


Εκπαιδευτική Μεθοδολογία- Τρόπος Διεξαγωγής 

Οι συμμετέχοντες βρίσκουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και μελετούν βάσει χρονοδιαγράμματος το εκπαιδευτικό υλικό, που είναι διαμορφωμένο με τη μέθοδο της μάθησης από απόσταση. Το υλικό, 200 περίπου σελίδων, περιέχει κείμενα, πολλά παραδείγματα εφαρμογής, αναλύσεις σημαντικών έργων τέχνης και ασκήσεις. Βασικό μέρος του υλικού είναι επτά συνεντεύξεις που καλύπτουν βαθμιαία ολόκληρο το ζήτημα της εκπαίδευσης μέσα από την τέχνη. Μπορείτε να δείτε δύο αποσπάσματα εδώ: 


· Οι συμμετέχοντες μετέχουν μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας σε forum διαλόγου (ερωτήσεις, απαντήσεις, σχόλια). Επίσης υποστηρίζονται στη διάρκεια του Προγράμματος (απάντηση σε ερωτήματα, συμβουλευτική). 

· Στην πλατφόρμα αναρτώνται επίσης καλές πρακτικές. 

Οι συμμετέχοντες, εκπονούν τελική εργασία 4-5 σελίδων (εφαρμογή της μεθόδου) και λαμβάνουν αναλυτική ανατροφοδότηση. Μπορούν επίσης, πριν την εκπόνηση της εργασίας σε τελική μορφή, να στείλουν ένα σχέδιό της και να λάβουν ανατροφοδότηση.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
Σε όσες και όσους ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρόγραμμα, με την εκπόνηση της εργασίας, χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης 200 ωρών. Το Πιστοποιητικό αυτό από έναν έγκυρο και διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα Διά Βίου Μάθησης, όπως είναι η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαδικασίες αξιολόγησης εκπαιδευτικών, σε διαγωνισμούς για την πρόσληψη εκπαιδευτών ενηλίκων, για την είσοδο σε μεταπτυχιακά προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων κ.ά.


Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής είναι 260 ευρώ.
Για τα Μέλη της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων : 220 ευρώ.
Για άνεργους: 200 ευρώ. [Η εγγραφή των ανέργων στο πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αποστολή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αντιγράφου της κάρτας ανεργίας.]

Ομαδική εγγραφή εργαζομένων στον ίδιο φορέα (5 άτομα και άνω) : 220 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να σταλεί email με τα ονόματα των συμμετεχόντων και σε ποιο φορέα εργάζονται.


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και καταβολής διδάκτρων
Από 01/12/2015-18/01/2016, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων (τηρείται σειρά προτεραιότητας).


Για την εγγραφή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα στο: https://docs.google.com/forms/d/1QsThASKb_KnYp-21qxFgQ5O435ygCLymkIAa2YpZFiE/viewform?usp=send_form

Στη συνέχεια θα πρέπει να καταθέσετε τα χρήματα σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς: 
Εθνική Τράπεζα:146/29607533 ΙΒΑΝ: GR6801101460000014629607533 SWIFT ETHNGRAA ή Τράπεζα Πειραιώς: 5105-039679-919 ΙΒΑΝ: GR5101721050005105039679919 
Δικαιούχος: Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Μην ξεχάσετε να αναγράψετε το ονοματεπώνυμό σας στο καταθετήριο.

Πληροφορίες: Χριστίνα Κόκκου 2106012297/6979724757 ώρες 10.30-17.00 email: elearning.adulteduc@gmail.com
WEBSITE: www.adulteduc.gr

Έναρξη προγράμματος : Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016
Λήξη της μελέτης του υλικού : 17 Απριλίου 2016
Αποστολή εργασίας : Έως 15 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου