Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Ρουμανία: Ανοίγει το μεγαλύτερο θερμαλιστικό κέντρο της Ευρώπης


Με επιφάνεια 30 χιλ. τετρ. μέτρων το Therme Bucuresti, χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο θερμαλιστικό κέντρο της Ευρώπης. Το Therme Bucuresti ανοίγει τις πύλες του στις 14 Ιανουαρίου και βρίσκεται μόλις 20 χλ. έξω από την πρωτεύουσα Βουκουρέστι στη περιοχή Balotesti.

Οι επενδυτές και ιδιοκτήτες του κέντρου είναι ο αυστριακός όμιλος A-Heat που επένδυσε για το έργο 50 εκατ. ευρώ και ανέθεσε την κατασκευή του στη γερμανική εταιρία Wund που είναι ιδιοκτήτρια τεσσάρων παρόμοιων θερμαλιστικών κέντρων στην Ευρώπη. Το πολυτελέστατο Therme Bucuresti μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα πάνω από 4.000 άτομα και θα είναι φυσικά ανοικτό όλο το χρόνο. Θεωρείται ότι μια τέτοια επένδυση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού όλης της χώρας προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο. 

Το κέντρο διαθέτει 8 θερμενόμενες πισίνες που το νερό τους φτάνει τους 33 βαθμούς Κελσίου, αντλώντας νερό από βάθος 3.100 μέτρων. Η μέση θερμοκρασία σε όλο το οικοδόμημα θα είναι περίπου 29-30 βαθμούς. Επίσης, διαθέτει 16 νεροτσουλίθρες μήκους 1,5 χιλ., 7 από τις οποίες είναι παιδικές. Φυσικά, διαθέτει σάουνες και πισίνες με τεχνητό κυματισμό. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο βοτανικός κήπος του Therme Bucuresti που διαθέτει 800.000 φυτά και 500 τεράστιους φοίνικες. Ακόμα, δεν έχει ανακοινωθεί το κόστος του εισιτηρίου για τον επισκέπτη του κέντρου, όμως θα είναι ανοικτό από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 23.30 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου