Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Amazon: παραδόσεις προϊόντων με drone


Επανάσταση στις παραδόσεις προϊόντων φέρνει το Amazon Prime Air, το πρωτότυπο drone για το μελλοντικό πρόγραμμα αεροπορικής παράδοσης της Amazon.

Η εταιρεία παρουσίασε ένα βίντεο από τα... μελλούμενα. Το drone της εταιρείας διαθέτει οχτώ έλικες, ζυγίζει 27 κιλά και μπορεί να ταξιδέψει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τη βάση του, σε ύψος130 μέτρων. 

Αρχικά θα είναι σε θέση να μεταφέρει ελαφριά πακέτα όπως ένα ζευγάρι παπούτσια σε μία ειδική υποδοχή στο κάτω μέρος της ατράκτου του.

Υπενθυμίζεται ότι η Amazon είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για μη επανδρωμένες αερομεταφορές ήδη από τον Δεκέμβριο του 2013.

Σε συνέδριο που έγινε τον Ιούλιο στο ερευνητικό κέντρο της NASA, πρότεινε την οριοθέτηση αεροδιαδρόμων σε ύψος 60 έως 120 μέτρων, για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των ταχυδρομικών drones.

Η Amazon υποστηρίζει ότι με τη νέα μέθοδο μπορεί εγγυηθεί την παράδοση στο σπίτι των αγοραστών, το πολύ σε 30 λεπτά! Οσο για την ειδοποίηση του αγοραστή, θα γίνεται με... μήνυμα στο κινητό, λίγο πριν το drone φτάσει στην πόρτα του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου