Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Δείτε τoυς μεγαλύτερους κινδύνους για όσους αγοράζουν μέσω ίντερνετ


Ζώντας σε έναν κόσμο που η τεχνολογία "τρέχει", οι χρήστες του διαδικτύου πέφτουν πολλές φορές θύματα απάτης, ειδικά σε οnline αγορές.

Το Business Insider, με τη βοήθεια του Adam Levin, συγγραφέα του βιβλίου "Swiped: How to Protect Yourself in a World Full of Scammers, Phishers, and Identity Thieves", προσφέρει λίγα βασικά και εν τέλει αυτονόητα tips για την αποφυγή προβλημάτων, που μας επιτρέπουν στο να παραμείνουμε ασφαλείς κατά τη διάρκεια των αγορών μας στο διαδίκτυο.

Το πρώτο μέλημα είναι η χρήση πιστωτικής και όχι χρεωστικής κάρτας, αφού η πρώτη εμπεριέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι χρεωστικές έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εκθέσουν τον τραπεζικό λογαριασμό σας.

Ένας άλλος κίνδυνος αφορά τη λήψη e-mail από το κατάστημα αγοράς. Απλά μην  ανοίξετε κάποιο mail που φέρει ως αποστολέα το μαγαζί από το οποίο κάνατε τις αγορές σας, γιατί μπορεί να περιέχει έναν ιό ο οποίος θα μπει στο σύστημά σας και μπορεί να σας κάνει ζημιά (keylogger, κτλ). Είναι το πλέον κοινό κόλπο που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να αποκτούν πρόσβαση στον υπολογιστή σας και τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Σε καμία περίπτωση το κατάστημα δεν χρειάζεται να γνωρίζει στοιχεία για εσάς, όπως φωτογραφίες ταυτότητας, διαβατηρίων, αριθμού κοινωνικής ασφάλισης κ.α.

Επίσης, όταν επισκέπτεστε κάποιο site για αγορά, βεβαιωθείτε πως είναι το πραγματικό και όχι κάποιο "κλωνοποιημένο" site το οποίο θα σας "κλέψει" τα στοιχειά που θα βάλετε.

Τέλος, επιδείξτε τη δέουσα προσοχή σε Links με απίστευτες προσφορές και υποσχέσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου