Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό νέων ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας


Ξεκίνησε επίσημα η περίοδος αιτήσεων για το MITEF Greece Startup Competition 2016, που διεξάγεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας από το MIT Enterprise Forum Greece.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στον χώρο της τεχνολογίας.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία στάδια:

Προκαταρκτικό στάδιο:

Οι αιτήσεις στον διαγωνισμό, που γίνονται μέσω της πλατφόρμας mitefcompetition.org/greece, διαρκούν έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015. Τον Ιανουάριο 2016, μια ομάδα κριτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις και θα επιλέξουν τις πρώτες 25 ομάδες, που θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο.

Δεύτερο στάδιο:
Από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο 2016, σύμβουλοι και μέντορες της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις 25 επιλεγμένες ομάδες.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων σημαντικού ενδιαφέροντος, όπως Perfect Pitch, νομικά θέματα, Marketing, επικοινωνία, οικονομικά, φορολογία. Στη συνέχεια, μια μικρή ομάδα κριτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα επιλέξει τις 10 επικρατούσες ομάδες που θα περάσουν στον τελικό γύρο. Η διαδικασία επιλογής θα περιλαμβάνει ζωντανές παρουσιάσεις στα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Τελικό στάδιο:
Στα τέλη Ιουνίου 2016, θα διεξαχθεί η τελική φάση του διαγωνισμού. Οι 10 ομάδες θα παρουσιάσουν ζωντανά τις επιχειρηματικές τους ιδέες ενώπιον της κριτικής επιτροπής, καθώς και ενός ευρύτερου κοινού που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση θα αναδειχθούν οι τρεις τελικοί νικητές για το 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο mitefcompetition.org/greece


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου