Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μισέλ Ρόμπερτς: η πρώτη γυναίκα που κάνει «κουμάντο» στο ΝΒΑ


"Τα παιδιά", έτσι τους αποκαλεί εκείνη. Τετρακόσιοι και περισσότεροι, με μέσο ύψος δύο μέτρα και οκτώ εκατοστά, διασκορπισμένοι σε 30 ομάδες. Είτε πρώτα ονόματα, είτε «πρωτάρηδες» και τόσοι γνωστοί που το μικρό τους όνομα φτάνει και περισσεύει: LeBron, Steph, Kobe,CP3, Melo... "Τα παιδιά"...

«Εκείνη» είναι η Μισέλ Ρόμπερτς, η εκτελεστική διευθύντρια του ΝΒΑ, η πρώτη γυναίκα που κατακτά αυτή τη θέση και ηγείται μιας μεγάλης αθλητικής ένωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ρόμπερτς είναι πρώην δικηγόρος, που μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά του Νότιου Μπρονξ με τα τέσσερα αδέλφια της και τη μητέρα της, Έλσι. Το χόμπι της Έλσι ήταν να παρακολουθεί δίκες. Η μικρή Μισέλ την ακολουθούσε.Ο σπόρος φυτεύτηκε.

Η Ρόμπερτς έγινε μια από τις καλύτερες και η πιο έντιμη, όπως είχε γράψει το Washingtonian, δικηγόρος της Ουάσινγκτον.Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο του 2014 έχοντας αναλάβει την ηγεσία του NBPA και βρέθηκε να τακτοποιεί την «ακαταστασία», που είχαν αφήσει οι προκάτοχοι της όταν έχασαν την υποστήριξη των παικτών, με το λοκάουτ του NBA το 2011.

Η 69χρονη μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο του 2014 για να αναλάβει την ηγεσία της NBPA και να διορθώσει το «χάος» που άφησε πίσω του ο προκάτοχος της Μπίλι Χάντερ, όταν έχασε την υποστήριξη των παικτών στο λοκάουτ του 2011.

Η Ρόμπερτς έκανε γρήγορα σαφές πως έχει έρθει με σκοπό να ανανεώσει την ομάδα και να προστατέψει τους παίκτες. Δεν ήταν εδώ για να κατευνάσει τους επικριτές της ή να καθυστερήσει τη διαδικασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου