Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ρομποτικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου


Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» φέτος, για πρώτη χρονιά, σχεδιάζει και υλοποιεί ρομποτικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διοργανώνονται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων & Λογισμικού και το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του «Δημόκριτου». Πρόκειται για μια δραστηριότητα με την ονομασία Roboskel, που έχει ως στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των ρομπότ και να αγαπήσουν την επιστήμη της ρομποτικής.

Τα προγράμματα της δράσης χωρίζονται σε δύο ενότητες:

* «Τα ρομπότ παίζει» για μαθητές των Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεων του δημοτικού με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα γι' αυτές τις ηλικίες.

* «Ο κόσμος των ρομπότ» για μαθητές των Α', Β' και Γ' τάξεων του γυμνασίου με επίσης κατάλληλα διαμορφωμένο πρόγραμμα.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη -και καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς- οι μαθητές και τα σχολεία τους θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν ένα τρίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από εξειδικευμένο μουσειοπαιδαγωγό, το οποίο θα περιλαμβάνει διάδραση με τα ρομπότ, ιστορική αναδρομή και διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Για κρατήσεις θέσεων τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα παρακάτω τηλέφωνα του «Δημόκριτου»:

210 650 3002 και 210 650 3055, καθώς και στην ιστοσελίδα http://schoolvisits.iit.demokritos.gr/robotics/2015/about


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου