Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων παγκοσμίως


Την επίσημη Εθνική συμμετοχή της χώρας μας στη Διεθνή Έκθεση «Anuga 2015» που θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία της Γερμανίας στις 10-14 Οκτωβρίου και στην οποία η Ελλάδα είναι φέτος η Τιμώμενη Χώρα (Partner Country), διοργανώνει η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ).

Η έκθεση Anuga διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί το κορυφαίο διεθνές γεγονός για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο των κόσμο. 

Η Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας και μάλιστα ως Τιμώμενης Χώρας εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα δράσεων, που στοχεύει στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων. Με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, η Πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές εξαγωγές, λειτουργώντας στην κατεύθυνση ενίσχυσης της εξωστρέφειας της χώρας μας. 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι παρούσες στις μεγάλες διοργανώσεις και διεισδύουν αποτελεσματικά τόσο σε υπάρχουσες όσο και σε νέες αγορές, καθώς οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων τόσο στη Γερμανία όσο και παγκοσμίως αυξάνονται χρόνο με το χρόνο χάρη στην ποιότητα των προϊόντων και την υψηλή διατροφική τους αξία.

Το μήνυμα της φετινής Εθνικής Συμμετοχής είναι “Invest in Taste”, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο το γεγονός ότι όποιος επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα στην ουσία κάνει μια επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στο «ευ ζειν». Παράλληλα, απευθύνεται ένα ξεκάθαρο κάλεσμα για συνεργασία σε επενδυτές και εμπόρους του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του θεσμού Partner Country, η Enterprise Greece διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων προβολής σε Ελλάδα και Γερμανία. 

Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου