Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Γνωρίστε τις πιο “έξυπνες” χώρες του κόσμου

Από το 2008 το Πανεπιστήμιο του Cornell σε συνεργασία με το INSEAD και το World Intellectual Property Organization καταρτίζουν τη λίστα του Παγκόσμιου Δείκτη Καινοτομίας, που πρόκειται επί της ουσίας για μία λίστα με χώρες που στοχεύουν στην καινοτομία και «παράγουν» σειρά καινοτόμων εγχειρημάτων.

Οι κορυφαίες δεκαπέντε χώρες της φετινής λίστας είναι… παλιοί γνώριμοι για τους ανθρώπους που την καταρτίζουν, αφού κυριαρχούν παγίως και στις επτά γενικές κατηγορίες: στην έρευνα, στις υποδομές, στους θεσμούς, στην αγορά, στην επιχειρηματική κουλτούρα, στη γνώση και στη δημιουργικότητα.

Ελάτε να τις γνωρίσουμε!


15. ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Η διαρκώς αυξανόμενη καινοτομία στην κινηματογραφική βιομηχανία και συγκεκριμένα στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών διατηρεί τη χώρα σε υψηλή θέση.



14. ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Η χώρα υπερηφανεύεται για τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης.




13. ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Η χώρα έχει αφήσει πίσω της τα οικονομικά δεινά και θέτει την ανάπτυξη καινοτομίας στην αποθήκευση δεδομένων στο διαδίκτυο παγκοσμίως ως πρωταρχικό της στόχο.




12. ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η χώρα κατατάσσεται στην κορυφή των χωρών με τις περισσότερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και παραγωγής τεχνολογίας, δηλαδή τεχνολογίας αυτοκινήτων.




11. ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Αν και πέρσι δεν κατάφερε να μπει στη λίστα, το Χονγκ Κονγκ διαδραματίζει έναν διαρκώς διευρυνόμενο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.




10. ΔΑΝΙΑ

Η Δανία είναι η ηγέτιδα δύναμη στην προσπάθεια δημιουργίας ενός αποτελεσματικού συστήματος διακυβέρνησης, με μεγάλο αριθμό ερευνητών, καθώς και υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης.




9. ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Η μικροσκοπική ευρωπαϊκή χώρα λαμβάνει υψηλή βαθμολογία στις κατηγορίες του εμπορίου και των επενδύσεων.




8. ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Τρεις θέσεις υψηλότερα από το 2014, η Ιρλανδία λαμβάνει υψηλή βαθμολογία στις υποδομές και στη δημιουργία.




7. ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗ

Μία από τις πιο συνεπείς και σταθερές χώρες σε επίπεδο καινοτομίας είναι η Σιγκαπούρη η οποία ξεχωρίζει για την πολιτική περιβάλλοντος που ακολουθεί, με επίκεντρο την οικολογική αειφορία.




6. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Δύο θέσεις χαμηλότερα από το 2014, η Φινλανδία εξακολουθεί να αναγνωρίζεται για το έργο της στον τομέα της τεχνολογίας, της έρευνας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.




5. ΗΠΑ

Πέντε θέσεις υψηλότερα από το 2012, οι ΗΠΑ ξεχωρίζουν κυρίως για την ευρωστία της οικονομίας τους, στην οποία γίνεται ευρεία εφαρμογή της τεχνολογίας του διαδικτύου.




4. ΟΛΛΑΝΔΙΑ


Με σπουδαίο «ηλεκτρονικό» πολιτισμό, η Ολλανδία έχει να επιδείξει σπουδαία αποτελέσματα στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας.




3. ΣΟΥΗΔΙΑ

Τα άρτια οργανωμένα πανεπιστήμια και οι υψηλές επιδόσεις των απόφοιτων της, έχουν κρατήσει τη Σουηδία στις τρεις πιο καινοτόμες χώρες του κόσμου τα τελευταία τέσσερα χρόνια.




2. ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Η εκπαίδευση και η παραγωγικότητα διατηρούν το Ηνωμένο Βασίλειο στη δεύτερη θέση, αν και θα μπορούσε να διεκδικεί με αξιώσεις την πρώτη.




1. ΕΛΒΕΤΙΑ

Από το 2011 η Ελβετία παραμένει στην κορυφή της λίστας με τις πιο καινοτόμες χώρες του κόσμου. Η οικονομία της χώρας βασίζεται στη γνώση και στην ικανότητα να μετατρέπεται η καινοτόμα σκέψη σε προσοδοφόρα έργα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου