Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια είναι η πιο εντυπωσιακή ερώτηση για επαγγελματική συνέντευξη


Θα έρθει κάποια στιγμή σε κάθε επαγγελματική συνέντευξη που τίθεται στον υποψήφιο η ερώτησηΜήπως θα θέλατε να ρωτήσετε κάτι;. Αυτή είναι η ευκαιρία σου να αποδείξεις ότι η συγκεκριμένη δουλειά σου ταιριάζει και να εντυπωσιάσεις το Διευθυντή Προσωπικού. Επομένως, είναι αναγκαίο να κάνεις τις πιο εύστοχες ερωτήσεις.

Ο Dave Kerpen, Γενικός Διευθυντής της Likeable Local και συγγραφέας του "Likeable Social Media," ρώτησε πρόσφατα μερικούς φίλους του από το Συμβούλιο Νέων Επιχειρηματιών να μοιραστούν μαζί του την πιο εντυπωσιακή ερώτηση που έχει κάνει (ή που θα επιθυμούσαν να κάνει) κάποιος υποψήφιος στη συνέντευξη.

Σε μια πρόσφατη δημοσίευσή του στο LinkedIn παρουσίασε τις απαντήσεις τους – που περιλάμβαναν ερωτήσεις όπως, «Τι σας κρατάει ξύπνιο το βράδυ;» και «Πώς ξεκινήσατε να δουλεύετε;» – αλλά και τη δική του αγαπημένη ερώτηση. Ο Kerpen λέει ότι η πιο εντυπωσιακή ερώτηση που μπορεί να θέσει ένας υποψήφιος είναι: «Πώς θα συνεισφέρει η δουλειά που θα κάνω εγώ στην αποστολή της επιχείρησης;»

«Αυτή η ερώτηση σημαίνει τόσα πολλά,» εξηγεί στο Business Insider. «Πρώτον, σημαίνει πως ο υποψήφιος είναι πολύ σκεπτόμενο άτομο. Δεύτερον, μου δείχνει ότι ο υποψήφιος δεν ψάχνει απλώς για μια δουλειά – αλλά αναζητά κάτι στο οποίο να πιστέψει. Τέτοιοι άνθρωποι θέλω να δουλεύουν για ’μας».

Τέλος, όπως υποστηρίζει, η ερώτηση αυτή υποδηλώνει πως το συγκεκριμένο άτομο νοιάζεται για το όραμα, τους στόχους και τα σχέδια της εταιρίας του – και θέλει εξαρχής να συμβάλει σε αυτά. «Η συγκεκριμένη ερώτηση,» καταλήγει «μπορεί να οδηγήσει σε μια ουσιαστική συζήτηση και απόφαση για το αν υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου