Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση μεταξύ 70 κορυφαίων Ελλήνων CEOs και του CEO EMEA της Weber Shandwick, Colin Byrne


Περισσότεροι από 70 διευθύνοντες σύμβουλοι, μέλη του CEO Clubs και επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είχαν μία ξεχωριστή συνάντηση, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015, με τον CEO EMEA (Europe, Middle East and Africa) της Weber Shandwick, Colin Byrne.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι ανέδειξαν τις απόψεις και τις επικοινωνιακές τους ανάγκες, έχοντας ως βάση: 

-την πρόσφατη παγκόσμια έρευνα της Weber Shandwick που αφορά στη διασύνδεση της προσωπικής φήμης των CEOs και της φήμης της εταιρείας τους, αλλά και 

- τα εξειδικευμένα αποτελέσματα για τις γυναίκες CEO. 

Τις έρευνες αυτές παρουσίασε ο Colin Byrne, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στις αντίστοιχες καινοτόμες πρακτικές επικοινωνίας που εφαρμόζει η Weber Shandwick.

Σύμφωνα με τις απόψεις των διευθυνόντων συμβούλων, όπως αυτές αναδείχθηκαν στη συνάντηση, τα ευρήματα της έρευνας στο σύνολό τους αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς. 

Με δεδομένη ωστόσο την οικονομική κρίση που συνεχίζεται για χρονική περίοδο μεγαλύτερη των πέντε ετών, ορισμένα από τα ευρήματα έχουν σημαντικότερο αντίκτυπο. 

-Η φήμη των CEO στην ελληνική αγορά διαδραματίζει ακόμη σημαντικότερο ρόλο στη φήμη της εταιρείας τους. 

-Η σύνδεση και η επικοινωνία με εσωτερικά κοινά είναι σε μεγαλύτερο βαθμό αναγκαία σε συνδυασμό με την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια. Τα εσωτερικά κοινά επιθυμούν να καλλιεργηθεί ευρύτερη σχέση εμπιστοσύνης με τους επικεφαλής των εταιρειών τους. 

-Η ανταγωνιστικότητα του CEO είναι ακόμη ισχυρότερο προαπαιτούμενο, σε μία εποχή που η αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης καθίσταται δύσκολη λόγω των συνθηκών της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγέτες οφείλουν να είναι αποτελεσματικότεροι στη διαχείριση κρίσεων, να διαθέτουν «ένστικτο επιβίωσης», να φροντίζουν διαρκώς για τη βελτίωση των προσωπικών τους δεξιοτήτων, να επιδιώκουν την καινοτομία και να έχουν τη δυνατότητα να εμπνέουν και να κινητοποιούν τους ανθρώπους της εταιρείας τους. 

-Στην Ελλάδα απαιτείται συχνότερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία με το σύνολο των ηγετών που διαμορφώνουν τα δεδομένα του χώρου που δραστηριοποιούνται οι CEO. 

Τέλος, με βάση την κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας, επεσήμαναν ότι οι ηγέτες των εταιρειών οφείλουν να είναι ακόμη πιο προσβάσιμοι και ανοικτοί στα εσωτερικά και εξωτερικά κοινά που απευθύνονται. Παράλληλα, τόνισαν ότι κυρίως τα παραδοσιακά media, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμορφώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι θα ανέμενε κανείς την προσωπική τους εικόνα και τη φήμη των εταιρειών τους. 


«Στη Weber Shandwick, όχι μόνο διαθέτουμε τη γνώση και τα εργαλεία προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του σύγχρονου management, αλλά ουσιαστικά οδηγούμε τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την Επικοινωνία των ηγετικών στελεχών των επιχειρήσεων. Το πάθος, η ευφυΐα και η αφοσίωση μας αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την επικοινωνία των πελατών μας. Οι επικεφαλής σημαντικών εταιρειών στην Ελλάδα, ηγέτες στις εταιρείες τους και στελέχη που συνεφέρουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Οικονομίας, έχουν εξαιρετική αντίληψη και άμεση προσαρμοστικότητα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο επικοινωνιακό τοπίο», επεσήμανε ο Colin Byrne.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Weber Shandwick Athens, Δημήτρης Μιχόπουλος, δήλωσε: «Μία συνάντηση με τον Colin Byrne αποτελεί πάντα μοναδική εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν αφορά ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων που έχουν πλέον εξειδικευμένες και σημαντικές επικοινωνιακές ανάγκες. Η Weber Shandwick Athens, ως μέλος του παγκόσμιου δικτύου της Weber Shandwick, όχι μόνο αξιοποιεί τις πρωτοπόρες παγκόσμιες έρευνες της εταιρείας, αλλά χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την τεχνογνωσία και όλα εκείνα τα εργαλεία που προστατεύουν και αναδεικνύουν τη φήμη των στελεχών, αλλά και των εταιρειών τους. Η Weber Shandwick πρωτοπορεί. Το ίδιο και οι πελάτες και συνεργάτες της». 

Ο Colin Byrne είναι ένας εκ των κορυφαίων επαγγελματιών του χώρου της Επικοινωνίας τα τελευταία 30 χρόνια, τόσο στη βρετανική όσο και στην παγκόσμια αγορά. Η σημαντική και πολύπλευρη εμπειρία του αφορά μεταξύ άλλων στους τομείς των Δημοσίων Σχέσεων, της Πολιτικής Επικοινωνίας, των Public Affairs, των Προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Διαχείρισης Κρίσεων. 

Στη Weber Shandwick εντάχθηκε το 1995. 

Το 1997 ηγήθηκε του τομέα των Public Affairs στο Λονδίνο, ενώ σήμερα είναι CEO του δικτύου της εταιρείας σε UK & EMEA. 

Τον Μάιο του 2015, ο Colin Byrne τιμήθηκε προσωπικά με το παγκοσμίου κύρους βραβείο EMEA SAMPRE για τη σημαντική προσφορά του στο χώρο. Επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια συγκαταλέγεται στη λίστα του GQ με «100 Άνδρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Μ. Βρετανία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου