Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

4ος Κύκλος VentureGarden - Αιτήσεις μέχρι 4/10


Το ALBA Graduate Business School είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον 4ο κύκλο του VentureGarden στην Αθήνα! Στο VentureGarden θα βρεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας και να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου.

Η διαδικασία αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του VentureGarden έχει ήδη ξεκινήσει και αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2015 στις 17:00 μέσω του www.venturegarden.gr.

Ειδικά για φέτος, ο υποστηρικτής του προγράμματος του VentureGarden, Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), δίνει την ευκαιρία στις καλύτερες συμμετοχές να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις μέσα από επιχορηγήσεις συνολικού ύψους $50,000. 

Το πρόγραμμα είναι στα Ελληνικά, παρέχεται δωρεάν και αποτελείται από τρεις φάσεις: 

1. Η πρώτη φάση είναι η εκπαιδευτική όπου θα πραγματοποιηθούν εντατικά θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα διάρκειας πέντε εβδομάδων καλύπτοντας ύλη βασισμένη στο Business Model Canvas, δίνοντάς σου την ευκαιρία να αναπτύξεις και να τεστάρεις την ιδέα σου. 

2. Στη δεύτερη φάση θα μπορέσεις να προχωρήσεις στη διαδικασία του mentoring διάρκειας 6 μηνών. Με τη βοήθεια του μέντορα, θα μπορέσεις να αναπτύξεις την ιδέα σου, να εξασφαλίσεις το Product-Market Fit, δηλαδή το αν το προϊόν ή η υπηρεσία σου ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς, και να κάνεις την ιδέα σου πιο ανταγωνιστική. 

3. Μόλις ολοκληρώσεις το 6μηνο της δεύτερης φάσης, θα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις τα επόμενα βήματα. Με βάση την πραγματοποίηση των στόχων που είχες θέσει, το VentureGarden θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το κατάλληλο υποστηρικτικό πρόγραμμα για εσένα (incubator, accelerator, διαγωνισμό, επενδυτή) ή να συνεχίσεις με τη διαδικασία του mentoring. 

Ήδη, περισσότερες από 100 ιδέες έχουν περάσει από το VentureGarden, με 90 ώρες εκπαίδευσης και 300 ώρες mentoring.

Το VentureGarden υλοποιείται από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece στην Αθήνα και το Anatolia School of Business στην Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου